2013. január 8., kedd

Széles Gábor és Stefka István elnézést kért Bayer Zsolt irása miatt

Lapunkat néhány napja az ellenzéki balliberális erők rágalmakkal, félrevezető vádakkal próbálják lejáratni. Nem először fordul elő. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a szólás- és sajtószabadságot súlyosan megsértve egyszer már karanténba akarta zárni a Magyar Hírlapot.
Akkor, 2009 februárjában a sajtó- és szólásszabadságért, a Magyar Hírlap létéért hatalmas tömeg tüntetett a Kossuth téren, ami méltó válasz volt a kormányzati önkénnyel szemben.

Most ismét az ellen az országos napilap ellen szervezkednek, amely immár több mint hat éve a demokrácia, a szabadság, a függetlenség mellett tette le voksát. Mindig is vallottuk, most is valljuk, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas.

A publicisztika véleményműfaj - a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt írása is publicisztika volt, saját véleményét írta meg, amely nem tükrözte a lap véleményét. Megjegyezve, hogy szavait tudatosan, rosszindulatúan félremagyarázták. Ha újságíró kollégánk néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért elnézést kérünk minden érintettől, olvasótól.

Tudjuk, hogy a Magyar Hírlap elleni támadásnak nem titkolt célja a jobboldali egység megbontása, a Békemenet szervezőinek lejáratása, a többségi társadalom demokratikus erőinek megkérdőjelezése. Ezért a lap továbbra sem adja fel azt a célját, hogy az ország problémáiról, súlyos gondjairól, a valós helyzetről tájékoztassa olvasóit. Elítélünk minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást. Még fokozottabban figyelünk arra, hogy olyan írás ne jelenjen meg, amely gyűlöletkeltésre adhat teret akár a jobb akár a baloldal számára.

Széles Gábor tulajdonos

Stefka István főszerkesztő
Forrás : www2.echotv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése