2013. január 24., csütörtök

Medián : Orbán Viktor 6. helyen ?

Medián legújabb felmérése szerint nőtt a Fidesz és az MSZP ,de apadt az Együtt 2014 népszerűsége.A legmeglepőbb eredmény Orbán Viktor 6. helyen a legnépszerűbb politikusok rangsorában, még Bajnai is megelőzi.Ez nem trükk,mert az MTI írta:

Mind a Fidesz, mind az MSZP támogatottsága emelkedett az elmúlt időszakban, miközben az Együtt 2014 Mozgalom nem tudta megőrizni a megalakulásakor mutatott jelentős vonzerejét - írta a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a legfrissebb elemzésében, amelyet a HVG is közölt.
    A január közepén készült, szerdán a cég honlapján közzétett felmérés szerint elsősorban a két nagy párt erőviszonyaiban észlelhető változás: a Fidesz és az MSZP is fokozatosan távolodik az októberi mélyponttól. A teljes népesség körében a Fidesz októberben 22 százalékon állt, most 27 százalékos a támogatottsága, az MSZP-t pedig októberben 10 százalék, most 16 százalék választaná.
    A közvélemény-kutató az Együtt 2014 választói mozgalomról azt írta, valószínűleg a bizonytalanok közül szerzett hívei egy része bizonytalanodott el újra, januárra ugyanis megint nőtt a választani nem tudók vagy nem akarók aránya. A Medián kutatása alapján Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt 2014 társalapítója a politikusok rangsorának negyedik helyén áll.
    Csak Orbán Viktor és Bajnai Gordon közül választva a szavazók 34 százaléka a jelenlegi kormányfőt, 32 százaléka pedig elődjét tartja alkalmasabbnak.
D__TT20121230013
Áder János köztársasági elnök beszél újévi televíziós köszöntőjének felvételén a Sándor-palotában 2012. december 30-án. MTI Fotó: Kovács Attila 
A politikusok népszerűségi rangsorát Áder János államfő vezeti, őt Varga Mihály, Pokorni Zoltán, Bajnai Gordon, Rogán Antal és Orbán Viktor követi. A rangsor végén Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár áll.
    A Medián szerint a tavaly júniusi mélypont óta (13 százalék) valamelyest enyhült a lakosság pesszimizmusa, jelenleg a válaszadók 22 százaléka érzi úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok. Az elmúlt három hónapban kissé javult a kormány teljesítményének megítélése is - az elégedettség mutatója jelenleg 33 pontot tesz ki a százfokú skálán -, de az elmúlt egy évet áttekintve inkább stagnálás a jellemző.
    Mindent egybevetve a lakosság csaknem háromnegyede (73 százalék, ezen belül a fideszesek 18 százaléka) inkább negatívan ítéli meg a kabinet eddigi munkáját - írta a közvélemény-kutató.
    A felmérést január 11. és 15. között készítették az ország több mint száz településén véletlenszerűen kiválasztott ezer felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével. A közölt adatok hibahatára az adott kérdésre válaszolók számától függően plusz/mínusz 3-5 százalék.
Forrás : MTI
Hann: az Együtt 2014 népszerűsége visszaesett/ATV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése