2013. január 29., kedd

Botrány a Magyar Nemzet és a Hallgatói Hálózat között az ameikai segítség ügyében

Botrány lett a Magyar Nemzet hétfői cikke,mely szerint amerikai segítséget kap a Hallgatói Hálózat.Mit ír a Magyar Nemzet?
Az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjait. A szakemberek a többi közt abban adnak támogatást a diákoknak, hogy miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra. A Magyar Nemzet birtokába került a Haha belső levelezése, amelyből az is kiderül: februárban újabb tüntetésekre, valamint kormányhivatalok elfoglalására készülnek a diákok.
Teljes cikk : mno.hu 
Elismerte a Hallgatói Hálózat (HaHa) a Klubrádiónak, hogy amerikai segítséget kapott. Ugyanakkor az egyetemistákat képviselő mozgalom szerint szó sincs politikai befolyásról.
A HaHa egyik aktivistája, Kóbor Andrea a lap értesüléseire reagálva a Klubrádiónak úgy magyarázkodott, egy közösségépítéssel foglalkozó civil mozgalom adott a hétvégén tanácsot nekik. „Ebben semmi kivetnivalót nem látok” – tette hozzá. Úgy véli, a függetlenségük megkérdőjelezése nem történt meg. Aláhúzta: a Magyar Nemzet a teljes belső levelezésük ismeretében sem talált semmit, ami konkrétan kötné a HaHát pártokhoz, politikusokhoz, vagy más politikai erőkhöz. Szerinte pont a függetlenségükre, az önszerveződésre talált bizonyítékokat a lap
Videó és teljes cikk : mno.hu 
A Hallgatói Hálózat cáfol és az ellenkezőjét állítja a blogban megjelent cikkben.Ezt írják :
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett konzervatív és jobboldali politikai szervezetek holdudvarához.

G. Szabó Dániel, az  ELTE-ÁJK hallgatója nem titkolja, hogy Martonyi János külügyminiszter volt irodájában, később pedig a kormány párizsi nagykövetének jelenlegi irodájában gyakornokoskodott. Azt is büszkén vállalja, hogy együtt síelt, sőt, táncolt is Orbán Ráhellel, Orbán Viktor miniszterelnök lányával. A kétszer is a Fideszre szavazó ifjú cserkész közösen dolgozott az EMMI jogelődjével, a NEFMI-vel egy ENSZ ifjúsági programon.
orban-haha.jpg
Teljes cikk : hallgatoihalozat.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése