2013. január 4., péntek

Bobby McFerrin és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje

Nagy esemény színhelye lesz Győr,mert Mc Ferrin és a Győri Filharmonikus Zenekar koncert lesz március 16-án a Városi Egyetemi Csarnokban.
 Bobby McFerrin az egyik legsokoldalúbb zenész a világon. Énekhangja is hangszerként funkcionál, de ezen kívül is fél tucat instrumentumot képes működésbe hozni. Alapvetően jazz-zenész és énekes, de művészete nem ismer határokat, hiszen a világzene, a reggae és a pop műfajokban is van mondanivalója. Jelentős érdeme, hogy a jazzt közel hozta a szélesebb tömegekhez. Tízszeres Grammy-díjas ebből a Don’t Worry Be Happy című világsikerű dala hármat kapott, ugyanez a dal vezette a Bilboard poplistáját. Bármilyen hangszert képes hangjával utánozni.
Bővebb információ : gyfz.hu 

 Bobby McFerrin (Robert Keith McFerrin Jr.) (New York, 1950. március 11.) amerikai dzsesszénekes, improvizatőr, karmester.
Édesapja Robert McFerrin Sr., az első afroamerikai operaénekes, aki szerződést kapott a New York-i Metropolitanben. Kiváló baritonként jelentős szerepei voltak. Édesanyja Sara Cooper, dzsesszénekes és hangképzéstanár, a kaliforniai Fullerton College nyugalmazott professzora. Húga Brenda McFerrin, dzsesszénekes és hangképzéstanár. 1975 óta házas, felesége Debbie Green. Három gyermekük van: Taylor, a nagyobbik fiú szintén zenével foglalkozik, Jevon színész, Madison lányuk még tanul.
Tovább: hu.wikipedia.org
Nézze meg Bobby Mc Ferrin 73 videót' Kattintson ide ' 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése