2012. december 11., kedd

Miért nem megy el Orbán Viktor tárgyalni a diákokkal ?

Miért nem megy el Orbán Viktor tárgyalni a diákokkal? A választ nem tudom.Miért küldte Balog Zoltánhoz a HÖOK képviselőit? Nem tudom.Miért nem mennek el a HÖOK képviselői Balog Zoltánhoz tárgyalni? Azért nem mennek el,mert : 
A HÖOK elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott, Balog Zoltánnak címzett levelében megköszönve a tárcavezető "gesztusértékű" invitálását azt írta: a keddi egyeztetésen nem áll módjukban részt venni.
    Ennek oka, hogy az oktatásban érintett többi szakmai szervezettel, így a rektori konferenciával, a pedagógus szakszervezetek és a középiskolás diákok képviselőivel minden, a kormányzattal történő tárgyalás előtt egyeztetni kívánnak, és álláspontjuk kialakításához szeretnék figyelembe venni az országszerte tartandó hallgatói fórumok véleményét is - fogalmazott Nagy Dávid.
    Hozzátette: ugyanakkor "örömmel állnak" az egyeztetés elé egy későbbi időpontban, hiszen céljuk az oktatás valóban építő jellegű reformjának konszenzusokon nyugvó megteremtése. 
Forrás : MTI
Elmegy Orbán Viktor szerdán? Nem tudom.Hát ha.Orbán Viktor is volt diák.Vajon mit tudunk róla?Milyen diák volt?Több kérdésre kapunk választ.lehet nem mindegyikkel ért egyet.
Gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte, általános iskolai tanulmányait Alcsútdobozon, Vértesacsán és Felcsúton végezte. 1977-ben Székesfehérvárra költözött családjával, itt végezte középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában. Érettségi vizsgáit 1981-ben tette le. Katonaként 1981 és 1982 közt Zalaegerszegen szolgált, majd jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott. 1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Szakkollégiumnak (1989 májusától Bibó István Szakkollégium). 1984-ben több társával együtt megalapította a szakkollégium társadalomelméleti folyóiratát, a Századvéget.
Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte. Politikai hozzáállása saját elmondása alapján a honvédségben eltöltött idő alatt változott meg gyökeresen, ahonnan teljesen más emberként távozott. Korábban a szocialista rendszer naiv és elkötelezett híve volt. Alapító tagja és 1989-ig szóvivője lett az 1988. március 30-án megalakult Fidesznek. 1988 októberétől 1989 októberéig a párt országos választmányának tagja. 1989 nyarán az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjában képviselte pártját. 1989. június 16-án Nagy Imre újratemetése alkalmából, a budapesti Hősök terén tartott beszédében szabad választásokat és a szovjet hadsereg kivonulását követelte, s ezzel országosan ismertté vált. 1989 nyarán, a politikai egyeztető tárgyalásokon a Fidesz képviselőjeként az I/1. politikai albizottságában (Az alkotmánymódosítás kérdései) tagja volt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának. A plenáris üléseken is képviselte pártját.

19891990-ben a Soros Alapítvány ösztöndíjával Oxfordban tanult. 1990-től országgyűlési képviselő.
 Forrás : hu.wikipedia.org 
Forrás : fradimob.hu .A cikk tartalmával nem értek egyet.
Idősebb Orbán Győző édesapjához hasonlóan kemény kézzel fogta a gyermekeit, az állandóan rendetlenkedő Viktorkát rendszeresen megverte. Az apa domináló szerepe egyértelmű volt a családban. Más nem történhetett, mint az, amit ő jónak látott, és megkövetelt. Ám ennek a szigornak megvolt az alapja, hiszen Viktor …. nagyon rossz gyerek volt, nagy pofájú, erőszakos, akaratos; állandóan botrány volt vele, egyik intőt kapta a másik után, igazgatói intőt, rovót is szép számmal. Folyton hőbörgött, ellenkezett, verekedett; kilógott a napköziből focizni; föllőtték a labdát a tetőre, és úgy szedték le, hogy előbb föltörték a lányvécé ajtaját, majd kibontották a tetőcserepeket. - írta róla Kende.

                   A gyermek Orbán, tőle jobbra az apja.
A verésnek, mint nevelési módszernek az alkalmazása rendszeres volt a családban, még Viktorka idősebb korában is. Az idősebb Orbán Győző ugyanis mokány, erős kezű, izmos ember volt, aki mellé még súlyt emelt a testi erejének fokozása érdekében. Viktor fiát sokszor elverte viselt dolgai miatt, de évente legalább egyszer olyan mértékben, hogy annak maradandó nyomai voltak.

                A két fivér, jobbra Viktor.
                         Bakaruhában.
                      A nevezetes sajtótájékoztató.

               Az első kongresszuson.
 
 
Forrás : aristotle.5mp.eu  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése