2012. december 19., szerda

Lesz hallgatói tiltakozás és sztrájk

Nem marad el a hallgatói tiltakozás és sztrájk.A hallgatók visszautasítják Balog Zoltán és Kósa Lajos nyilatkozatát.
A Hallgatói Hálózat szerint nem igaz, hogy a tiltakozások okafogyottá váltak volna, mivel a diákok követelései egy pont kivételével teljesültek.- írja az MTI
A hallgatók nem mondták le a tiltakozást és a sztrájkot.Ez olvasható a Facebook-on :
Az elmúlt másfél hét történelmi pillanatai nem értek véget: az országos diáktiltakozásoktól megrettent kormány kommunikációs trükkökkel próbálkozik, és egyik ötletet a másikra halmozva próbálja menteni a menthetetlent. A hétfői többezres budapesti és folyamatos vidéki tiltakozások után a diákok a felsőoktatás szétrombolása elleni tiltakozásul december 19-én szerdára sztrájkba hívnak minden oktatásban érintettet és szimpatizánst!
Mit követelnek?A kormány enged? Nem az látszik.
1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!
6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!
Érdemes figyelemmel kísérni az eseményeket.A HÖOK elnöke Nagy Dávid ülősztrájkba kezdett a Parlament előtt.Csak reménykedni lehet abban hogy békés és erőszakmentes lesz ez a nap.
D_MTZ20121219003
Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke ülősztrájkot folytat a Parlament előtt 2012. december 19-én, a kormányüléssel egy időben. Nagy Dávid addig kíván így sztrájkolni, amíg nem kap tájékoztatást a kormányülésen a felsőoktatás témájában elhangzottakról. MTI Fotó: Máthé Zoltán
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése