2012. december 13., csütörtök

Orbán bácsi én fizetek tandíjat?

2012 december 12-i dátum mérföldkő lehet,mert vagy győz vagy elbukik a diákok tüntetése. Van aki azt mondja hogy a diákoknak igazuk van,de van aki azt mondja hogy nincs.Az ország láthatta,hogy a diákok nem tréfálnak.Ők komolyan gondolják azt amit mondanak.Ez nem tetszik a kormánynak, ami érthető.Balog Zoltán az M1 Az Este című műsorában megvédte a kormány érveit .Előzőleg értelmesen Balog Zoltán megmagyarázta miért akarnak megegyezni a tanárokkal. Baj a tanárokkal van.Ha Balog Zoltánt és Hoffmann Rózsát hallgatjuk akkor azt érthetjük,hogy a kormánynak van igaza.Csak az a baj,hogy a diákok nem értik a kormány álláspontját.A diákok követelték Orbán Viktort,de hiába.Hol van Orbán Viktor?Orbán Viktor levelet ír a diákoknak.Tartalmát még nem hozták nyilvánosságra.
Orbán Viktor a TEK védelmében nyugodtan irja a levelét. A diákok hiába hangoskodnak, mert Orbán Viktornak van igaza , ő miniszterelnök.A diákok tüntetéséről beszámolt a magyar sajtó.Az egyik fotó nagyon megtetszett,mert a kislány szinte azt kérdezi,hogy : Orbán bácsi én fizetek tandíjat?Orbán Viktor biztosan fog válaszolni,de most nem ér rá,mert el kell intézze a lázadó diákokat.Az már biztos,hogy a diákok további tüntetéseket szerveznek.Nekik nem tetszik a kormány diák életpályamodellje.Pedig a kormány jót akar.Balog Zoltán ezt mondta:
A miniszter kiemelte: mostantól komolyan kell venni az egyetemet, mert ha valaki belép egy hitelkonstrukcióba, azt valamikor törleszteni kell, és ha valaki nem végzi el az iskolát, abból hátránya származik. Mint fogalmazott: az értéktelen diploma és az el nem végzett egyetem egy olyan luxus ma Magyarországon, amelyet a kormány nem finanszíroz tovább. Hozzátette ugyanakkor, hogy "igazi, jó, értékes diplomáért" viszont hajlandó több pénzt is áldozni.
Forrás : MTI
Giró-Száz András kormányszóvivő világosan fogalmazott :
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint", hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - tette hozzá, megjegyezve, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki 12 éve lépett be az egyetem falai közé.
A szóvivő közlése szerint egyébként a kabinet a szerdai ülésén a tájékoztató időpontjáig még nem tárgyalt a felsőoktatási koncepcióról, így Giró-Szász András a diákhitel kamatának csökkentéséről szóló sajtóhíreket sem kívánta kommentálni. Megjegyezte, ha a tanácskozás délutáni programjában felmerül a téma, tájékoztatást fognak adni róla.
Forrás : MTI

Orbán bácsi én fizetek tandíjat?

Forrás : pluszminusz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése