2012. december 11., kedd

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) még az 1%-ot sem érte el - Miért?

A vasárnapi romániai parlamenti képviselő választáson a kormányon levő USL győzött nagy fölénnyel.Az ARD nagy vereséget szenvedett,de a PP-DD populista párt sem remekelt.Az RMDSZ hozta a formáját,mert a bejutási küszöb 5% felett teljesített és a kormányba is kerülhet.A választási eredmény nem tetszik az EU-nak.Tőkés pártja az Erdélyi Magyar Néppárt még az 1%-ot sem érte el. Miért?Toró T. Tibor a következőket nyilatkozta :
Elmondta: választási eredményük nem rossz, folytatásra ösztönöz, és azt mutatja, nem lehet szőnyeg alá söpörni a Néppártra leadott szavazatokat, a helyzetet alaposabban mai, kolozsvári elnökségi tanácskozásukon értékelik ki.

Ahol azt komolyan vették, a magyar–magyar verseny mobilizált, így Hargita és Ko­vászna megyében is, miközben az erdélyi, székelyföldi vá­lasztási részvétel elmarad az országostól – vélekedett Toró sajtótájékoztatóján, amely a meghirdetett éjjeli egy óra helyett háromnegyed kettőkor kezdődött. Verseny­társunk hiteltelenített, negatív, demobilizáló kampányt folytatott – mondta az RMDSZ-ről, majd megköszönte jelöltjeiknek, hogy derekasan végigvitték a kampányt, hűséges választóiknak – az MPP szavazóinak is – pedig a bizalmat.
Tovább : erdely.ma


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése