2012. december 18., kedd

Világvége jóslat gyűjtemény

Világszinten foglalkoznak a világvégével.nagyon sokan félnek a világvégétől.Az előre bejelentett világvége dátum szerint csak néhány napunk van hátra.Komolyan kell vegyük?Nagyon sokszor várták a világvégét és nem nem lett belőle semmi.Miért? Mert csak Isten tudja a pontos dátumát.Máté 24: 36 versében ezt olvashatjuk : Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.Forrás : netbiblia.hu

Megfigyelhető,hogy nem azt irja hogy nem lesz világvége,hanem az időpontról mondja,hogy nem tudja senki.Bővebben Máté 24 rész , Márk 13 rész ,Lukács 21 rész ír a világvégéről. Olvassa el figyelmesen.Az embereket élénken érdekli a világvége.Az alábbiakban olvashat néhány jóslatot , remélhetőleg december 22-én és 23-án is.Ha érdekli mind a 150 jóslat , akkor kattintson a forrásra ' 

44: Az eredeti jóslat szerint az utolsó apostol halálával ért volna véget a világ. János 44-ben halt meg természetes halállal. A jósolt világvége mégis elmaradt.
66: Az esszénusok úgy gondolták hogy a zsidók 66 és 70 közötti Róma elleni lázadása lesz a végső csata (a Harmageddon) és ez fogja elhozni végül a világvégét.
80: Yochanan ben Zakkai rabbi 80 évesen halt meg és halálának napjára jósolta a világvégét.
100-140: Eliezer ben Hyrcanus rabbi úgy gondolta hogy a Megváltó az elkövetkező 40 évben jöhet el.
400: Hippolytus (170-236) 234-ben erre az évre számította ki a világvégét. Ugyanerre az évre Hanina ben Dosa rabbi még az 1. században azt jósolta, hogy a Messiás valamikor a 400. év végén jön el.
435: Yehudah HaNasi rabbi (135-220) úgy gondolta hogy a Második Templom lerombolását (Kr.u. 70) követően 365 évvel jön el a Megváltó.
470: Hanina rabbi a 3. században a Második Templom lerombolását követően 400 évre jósolta a Messiás eljövetelét.
500: Egy ismeretlen 3. században élt teológus pap Noé bárkájának méreteiből következtetett arra hogy Jézus eljövetele Kr.u. 500-ra várható. "A bárka hossza háromszáz sing (140 méter) szélessége ötven sing (23 méter) magassága harminc sing (14 méter). Egy ablak sor volt rajta egy singre (az ókori „sing” mértékegység amely a felnőtt átlagember könyökétől a kinyújtott kézfej középső ujjáig mért körülbelül 45-50 cm-es távolság) felülről és egy ajtaja volt oldalt. A bárka belseje három szintre oszlott és térfogata meghaladta a 40 ezer m³-t." Sajnos a számítás módja ismeretlen maradt így nem tudjuk hogy ezekből a méretekből hogy jutott el az 500-ig.
Szintén erre az évre jósolt világvégét Hyppolytus (170-236) és Lactantius (250-330) is, akik a korábbi jóslatukat pontosították. Valamint Sextus Julius Africanus (160-240) is 500-ra becsülte a világvége eljövetelét.
666: Érdekes tény, hogy a bár a későbbi korok jövendöléseiben gyakran előfordul a 666-os számra (A Bestia száma) tett utalás, ám éppen a 666. évre nem jósolt senki világvégét.
950: Adso von Montier-en-Der apát „Értekezés az Antikrisztusról„ („Libellus de ortu et de tempore Antichristi”) című művében 950-ben felhívta az emberek figyelmét a század közepén tapasztalható válságokra mely szerinte egyértelműen a világvége előjelei. Az apát az Antikrisztus eljövetelét a 10. század második felére tette és zsidó származásúként jelölte meg. Az apokaliptikus Biblia értelmezés gyorsan terjedni kezdett és a században többször is világvégét kiáltottak az apát művére hivatkozva. Ezekről a későbbiekben olvashattok.
968: I. Ottó német-római császár seregében óriási pánik tört ki mikor a katonák egy részleges napfogyatkozást éltek át. Úgy hitték hogy Adso von Montier-en-Der apát által jósolt világvége kezdődött el.
1006. május: 1006 májusában a tőlünk 7200 fényévre található Lupus csillagkép egyik csillagának szupernovájából származó fény hosszú utat megtéve végül elérte Földünket. Bolygónk minden pontjáról látható volt a jelenség amely teljesen megdöbbentette az akkor élő embereket. Ez eddig a legfényesebb feljegyzett szupernova aminek valaha is szemtanúi lehetett az emberiség. A feljegyzések tanulmányozásából a kutatók arra következtetnek hogy a szupernova fényessége elérhette a -7.5 magnitudót is. Az európai papok többsége a világvége jeleként tekintett az égi jelenségre míg a kínai arab és egyiptomi papok megfigyelték és lejegyezték azt. Az egyiptomiak például így írták le: "a jelenség 2-3-szor nagyobb a Vénusznál a fényessége kicsit nagyobb mint a félhold."
1033: Krisztus halálának 1000. évfordulójára örökké tartó napfogyatkozást, véresőt, földrengést, aszályt, éhínséget, járványokat, háborút, tűzvészt, (azt hiszem semmi nem maradt ki) jósoltak. 1033. június 29-én az európai emberek többsége halálra rémült mikor egy teljes napfogyatkozást éltek át. A korabeli leírások szerint „A napkorong sáfrányszínűvé lett; az emberek amint egymásra néztek látták hogy sápadtak mint a halál; a tárgyak zöldes színt kaptak; a szívekre tompa nyomás nehezedett és mindenki valamely rettenetes katasztrófára volt elkészülve...
1186. szeptember 23.: Egy Juan de Toledo nevezetű asztrológus III. Kelemen pápának címzett 1184-es (más forrás szerint 1179-es) levele nagy riadalmat okozott. Számításai szerint a bolygóegyüttállás miatt orkán erejű szelek, járványok, éhínség, tűzvész, dögvész fog pusztítani szerte a világon. A tengerparti városokat homok lepi el és örök sötétség borul a Földre. Toledo azt javasolta hogy az emberek meneküljenek a városokból a hegyvidéki barlangokba hogy túléljék a katasztrófákat. Kelemen pápa három napos böjtöt rendelt el a világvége megakadályozása miatt, a bizánci császár befalaztatta palotája ablakait, és többen az ominózus időpont előtt felköltöztek a hegyekbe családtagjaikkal. A számított bolygóegyüttállás menetrendszerűen meg is érkezett ám a világvége ezúttal is elmaradt. Az érdekesség még hogy mikor megpróbálták kideríteni ki is ez a Toledo nevű asztrológus, de nem bukkantak a nyomára. A Museum of Hoaxes nevű weboldal is ügyes átverésként emlegeti Toledo levelét.
1524: 1523 júniusában brit asztrológusok megjósolták hogy óriási árvíz fogja elpusztítani Londont 1524. február 1-én. Több mint 20 ezer ember elmenekült otthonából a Saint Bartholomew főapátja erődöt építtetett magának amelyben két hónapra elegendő élelmet és ivóvizet halmozott fel. Amikor eljött a rettegett dátum még csak egy aprócska zápor sem volt tapasztalható. Az asztrológusok számításaikat ellenőrizve bejelentették hogy száz évet tévedtek. Az 1624-re elnapolt világvégén sem volt árvíz.
Johannes Stöffler asztrológus még 1499-ben jósolt özönvizet 1524. február 20-ra (mások szerint 2-ra). A jóslat nagyon népszerű volt több mint száz pamfletet (gúnyirat) írtak próféciájáról. Véleménye szerint a világvégét a Merkúr Vénusz Föld Mars Jupiter Szaturnusz és a Nap együttállása okozta volna a Halak csillagképben. Akkor még nem ismerték az Uránuszt de az is felsorakozott a bolygókhoz. Az együttállás dátuma azonban a régi naptár szerint február 23-a volt nem pedig február 20-a.
A jóslatok hatására Németországban csónakokat kezdtek építeni. A német Count von Iggleheim gróf vagy a francia Aurial elnök is saját maguk számára háromszintes bárkát építtettek. Persze a várt özönvíz elmaradt és a feldühödött tömeg halálra kövezte a német grófot.
Stöffler pedig nemes egyszerűséggel bejelentette hogy elszámolta magát és 1528-ra csúsztatta a Végítélet dátumát persze ez már hidegen hagyta az emberek többségét.
Apró érdekesség: az Encyclopaedia Britannica 1878-as kiadása az 1524-et mint "a rendkívüli szárazságról emlékezetes évet" említi.
1525. május 27.: Az anabaptisták vezéreként ismert Thomas Müntzer (vagy Münzer Tamás) úgy gondolta hogy közel van már Krisztus eljövetele. Úgy hitte, hogy ha létrehozza az igazság országát és megküzd a hatalmasságokkal akkor Krisztus megjelenik majd, és eljön az Utolsó Ítélet napja. Egyik látomásában szerinte Jézus megígérte neki, hogy őt és követőit megvédi majd az ágyúgolyóktól. 1525. május 27-én került sor egy ütközetre Frankenhausen mellett. A Müntzer által vezetett parasztokból, bányászokból és városlakókból álló hadsereg vezetőjük látomásában bízva bátran állt ki a harcmezőre. Sajnos azonban hamar kiderült, hogy Müntzer jóslata és így a látomásában megjelenő Jézus ígérete hamis volt. Müntzer serege csúfos vereséget szenvedett ő maga pedig elmenekült a csatamezőről. Később elfogták és megkínozták.
1774: Joanna Southcott (1750-1814) angol szektavezető azt állította, hogy terhes és a méhében az új Messiást hordozza, akit Shiloh-nak nevezett. A történeti feljegyzések szerint "terhessége semmi eredményhez nem vezetett" valamint a világvége sem következett be jóslata szerint. Egy titkos jegyzeteket tartalmazó dobozt hagyott hátra, amelyet rendelkezése szerint csak a halála után lehetett felnyitni 24 püspök jelenlétében. Talán mert nem elegendően számos magas egyházi személyt érdekeltek jegyzetei a dobozt nem nyitották fel és nyoma veszett. A hölgyet több más önjelölt próféta követte mindegyikük saját világvége-jóslattal de hasonló eredménnyel. Egyik utódjával John Turnerrel még találkozni fogunk a későbbiekben.
1843: William Miller a Millerita Egyház alapítója tizenöt éven át gondosan tanulmányozta a Szentírást és arra a következtetésre jutott hogy a világvége valamikor 1843-ban jön el. Ezt a felfedezését amelyet "éjszakai sikoltásnak" nevezett el, 1831-ben jelentette be. Amikor 1833-ban látványos meteorzáport lehetett megfigyelni követői úgy érezték, hogy egyre közelebb vannak a jóslat beteljesedéséhez. Azután ahogy a megjelölt dátumok egyike sem eredményezett Armageddont, Miller eltolta egy kicsit a dátumot. A hűséges követők azonban továbbra is ezrével lepték el a dombok tetejét Amerika-szerte. Végül az utolsó dátum október 22-e után a milleriták abbahagyták vigiliájukat. Öt évvel később Miller meghalt azonban továbbra is nagy tisztelet övezte, be nem teljesült jóslatai ellenére. A mozgalom megváltoztatta nevét majd később több ma is létező egyházra esett szét közöttük a Hetedik Nap Adventista Egyházra, amelynek ma Amerikában több mint hárommillió tagja van.
1874: Charles Taze Russell Jehova Tanúinak egyike ezt a dátumot jósolta meg a világ végének. Miután ez nem következett be 1910-et jelölte meg az Elragadtatás napjának majd 1914-re datálta a világvégét. Miután egyik sem valósult meg úgy értelmezte a (nem) látottakat hogy Jézus láthatatlanul tért vissza a Földre.
1910. április 10.: Az 1910-es Halley üstökös megjelenés különös volt több szempontból is. Először készült ugyanis róla fotó és végeztek tudományos vizsgálatokat megfigyeléseket az üstökös észlelésének történetében. Az üstökös elhaladását követően világvégét jósoltak. A tudósok számításai alapján ugyanis a Föld keresztül halad majd az üstökös csóvájának gázfelhőjén. Futótűzként kezdett terjedni a rémhír: a gázfelhő mérgező és minden földi életet eltöröl majd a felszínről. Gondolom mondanom se kell hogy semmi sem történt annak ellenére hogy a Föld valóban keresztül haladt az anyagfelhőn. Egy leleményes angol üzletember pedig meggazdagodott pusztán abból, hogy olyan tablettákat árusított a hiszékeny embereknek amelyek állítólag az üstökös mérgező gázaitól megvédi őket.
1947: 1889-ben "Amerika legnagyobb prófétája" John Ballou Newbrought biztosan állította, hogy 1947-ben: "minden létező kormány vallások és az összes pénzügyi monopólium megbukik és megszűnik létezni... Az úgynevezett keresztény vallásunk jelenlegi formája lerohanja Amerikát letépi az amerikai zászlót és sárba fogja taposni. Európában a katasztrófa még szörnyűbb lesz.... Emberek százai és ezrei fognak elpusztulni... Minden nemzet elpusztul a föld pedig nyitva lesz mindenki számára hogy jöjjön – menjen akarata szerint." Nos nem volt egy nagyszerű év, de azért nem volt annyira rossz sem!
1970: A néhai David Moses (eredetileg David Berg) az Isten Gyermekei katolikus keresztény vallási csoport alapítója azt jósolta az 1970-es évekre, hogy valamikor az év közepén egy meteor csapódik majd a Földbe és eltöröl minden létformát. Jóslatával hírnevet és híveket szerzett a "The True Light Church of Christ" gyülekezetnek. Számos egyházi tag bízva vezetőjük jóslatában, a jósolt világvége közeledtével otthagyták állásukat. Szegények mekkorát koppanhattak.
1987. augusztus 16.: A New Age mozgalom követői az ún. "Harmonic Convergence" nevű elmélettel álltak elő, mely szerint 1987. augusztus 16 és 17 között az emberiség közös harmóniába lép önmagával és a természettel ezzel elősegítve Isten eljövetelét.
1992: A koreai Lee Jang Rim ebben az évben alapította meg a "Mission For The Coming Days" nevezetű vallási csoportot és nagyon gyorsan túllépte a 10.000 követőt. Lee Jang számításának alapja a numerológia volt; szerinte 1992-ben kellett volna bekövetkeznie Jézus második eljövetelének. Állítása szerint az utolsó óra előtt az égből hangos visszaszámlálás kezdődött volna. Miután a beígért világvége elmaradt Lee Jang lelépett a követőitől összegyűjtött 4.4 millió dollárral. Sokáig nem is tudták elérni, mivel a Sydney-ben bejelentett irodában kikapcsolták a telefont, tartozás miatt. Több hívő öngyilkosságot követett el mivel minden vagyonát Lee-re írta. Végül a hatóságoknak sikerült elfogniuk és két évre börtönbe került sikkasztás vádjával.
2000: Kivételesen nem természeti jellegű katasztrófától tartottak az emberek ekkoriban, és kivételesen nem vallási alapokon nyugvó világvége jóslattal riogatták a nagyérdeműt. Sokan úgy hitték hogy a számítógépek megkergülnek, amikor eléri a számítógép belső órája a 2000-es dátumot mivel nem tudnak mit kezdeni a 00 évvel. Ennek a rendszerhibának a következtében minden számítógép által vezérelt rendszernek le kellett volna állnia, meg kellett volna szűnnie a kommunikációnak, az áramellátásnak, a repülőknek kavicsként kellett volna leesniük az égből, a tőzsdének és így a világpiacnak össze kellett volna dőlnie stb. Ebből se lett semmi.
2011. május 21.: Harold Camping hirdette hogy az Elragadtatás napja 2011. május 21-én lesz. Ekkor Isten több százezer embert magával ragad a többiekre viszont kínok kínjai várnak majd. Otthonában várta az elragadtatást hívei és az újságírók pedig háza előtt várakoztak. Két nappal később május 23-án merészkedett ki először lakjából de még ekkor sem adta fel jóslatát. Kinyilatkozta ugyanis hogy valójában megtörtént az elragadtatás és a világvége október 21-én be is fog következni.
2012. december 21.: A legfrissebb világvége dátum. Számtalan dokumentum, cikk, blog, weboldal foglalkozik ezzel az Interneten és én is írtam párszor róla, nem kívánom összefoglalni mindet hiszen talán egy élet is kevés lenne rá, és szinte nincs is olyan ember, aki ne hallott volna róla. Egy ideig úgy tűnt, hogy lecsillapodnak a kedélyek, ám a dátum közeledtével ismét nagy a felhajtás. Tudósok, műsorvezetők, bloggerek, újságírók, parlamenti képviselők nyugtatgatják a lakosság azon részét, amely komolyan veszi a riogatásokat.
2013: Többen attól tartanak, hogy a megerősödő naptevékenység okozta mágneses viharok miatt áramkimaradások lesznek, a műholdak elnémulnak és így a modern kommunikáció véget ér, egyfajta mini-világvégét élünk majd át. Mindezt a NASA tudósok jelentéseire alapozzák. A 2013-as világvége prognózis azonban még egy 2008-as becslésre alapul, amikor a Nap még nem lépett be aktív ciklusába. Azóta a tudósok is tudják, hogy a vártnál kevésbé aktívabb a Nap.
Forrás : amindenit.blog.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése