2012. december 30., vasárnap

Angol,német vagy francia nyelv?

Nem meglepő a kormány bejelentése az új oktatási stratégia nyelvvizsgák tekintetében. Angol,német vagy francia nyelv van kiemelve.Nem kötelező ,de a német nyelv van előtérbe helyezve az általános iskolákban gyógypedagógiai szempont alapján.Az iskolában lesz nyelvi foglalkoztatás ás egyéb segítséget adnak a diákoknak a nyelvtanulásban.És ha a fiatal nem szereti egyiket sem?Erre a kormány nem ad választ.Kinek jó ez az új stratégia?A kormánynak biztosan,mert kedveskedik a német kormánynak és Merkel asszonynak.Más vélemények szerint Orbán Viktornak tetszik a német nyelv és ezért lett kiemelve.Sajnos nyelvtudás tekintetében a magyarok az utolsó helyen vannak.És ha a magyar nyelv lenne egy új világnyelv?
Általános iskolában az angol, a német vagy a francia nyelv tanítását ajánlja első idegen nyelvként az erről szóló, 2012-2018-ra vonatkozó kormányzati stratégia, amely ugyanakkor kitér arra: nyelvpedagógiai szempontból javasolt, hogy a diákok először a komplexebb nyelvtani struktúrával rendelkező német nyelvvel találkozzanak először.
A 44 oldalas, a kormany.hu oldalon közzétett dokumentum célként rögzíti, hogy az állami finanszírozásban megvalósuló közoktatás biztosítsa a lehetőséget két a szakiskolákban egy - idegen nyelv elsajátítására, a felsőoktatás pedig szaknyelvi képzést adjon.
A kitűzött célokat elsősorban a jelenleg is rendelkezésre álló források felelős és átgondolt felhasználásával, a jó gyakorlatok megtartásával szándékoznak elérni.
Illusztráció (MTI-fotó: Marjai János)
Fontosnak nevezik a nyelvtanulást támogató környezet megteremtését, azt, hogy a diákok tanórán kívül is találkozzanak az idegen nyelvvel (nyelvi verseny, színjátszókör, csereprogramok, nyári táborok révén), így szabadabban, életszerűbb szituációkban fejleszthessék tudásukat.
Tovább : hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése