2012. december 17., hétfő

Egy tévedés miatt marad el a péntekre beharangozott világvége (Videóval)

Sokan várják a világvégét a világon.Kínában hivatalosan nem várják a világvégét.A bevezetem.hu-n látható egy NASA által készített videó,mely tagadja a december 21-i világvégét. Olvassák el teljes cikket '


Valószínű, hogy a “Miért nem volt tegnap világvége?” című videót, illetve az azonos című cikket eredetileg csak december 22-én akarták nyilvánosságra hozni. Legalábbis erre utal a címe és a kezdőmondata: “Ha látják ezt a videót, az egy dolgot jelent: nem jött el a világvége tengap” - olvasható a Szeretlek Magyarország honlapján. A hangzatos beveztő után John Carlson csillagász-régész egyebek között elmondja, hogy a december 21-i világvége-jóslatok a maja naptár félreértésén alapulnak.

Íme, itt a nagy port kavart eredeti maja naptár digitális változata >>>

A tudós szerint ha itt lenne most egy korabeli maja, ő biztosan nagyon izgulna a dátum miatt, de nem azért, mert a világvégét várná. Olyan próféciák ugyanis nem ismertek a maja mitológiában, amelyek mostanra tennék a világvégét – teszi hozzá Carlson, aki 35 éve kutatja a maja kultúrtát, úgyhogy hihettek neki.
A maja napárt egy autó kilométer-számlálójához hasonlóan átfordul, miután eléri a maximumot. A maja vallás szerint a világ teremtése 5125 évvel ezelőtt történt: a mi naptárunk szerint Kr.e. 3114-ben, méghozzá augusztus 11-én. A maja naptár akkor ezt mutatta volna: 13.0.0.0.0.
Teljes cikk>>> 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése