2012. december 18., kedd

Megszakadt a tárgyalások kormány és a hallgatók között

Az MTI jelentette,hogy megszakadt a tárgyalások a kormány és a hallgatók között.Ezt Balog Zoltán jelentette be,miután a hallgatók felálltak és kimentek a tárgyalóteremből.
D_NOE20121218022   
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (szemben j3) megbeszélést folytat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségével az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2012. december 18-án. Háttal fehér ingben Nagy Dávid, a HÖOK elnöke. MTI Fotó: Bruzák Noémi 

Megszakadtak a tárgyalások a kormány és a felsőoktatási hallgatók között kedd kora délután. Az emberi erőforrások minisztere a budapesti egyeztetés után újságíróknak azt mondta, hogy "a hallgatók egyelőre nem hallják a kormány szavát".
    Balog Zoltán közölte: a kormány meghallotta a diákok hangját, megértette, hogy azokkal a hitelkonstrukciókkal, amelyeket ajánlanak nekik tanulmányaik finanszírozására, nem kívánnak élni, és félnek attól, hogy eladósítsák jövőjüket. Hozzátette, hogy ezért eltörölték a keretszámrendszert, és nem engedik a tandíj bevezetését.
    A miniszter úgy fogalmazott: az a benyomása, hogy a hallgatók még nem hallják ezt a hangot, és vannak olyan külső tényezők, amelyek segítik őket abban, hogy ne is hallják, és megpróbálnak ebbe a párbeszédbe "beleállni".
Forrás : MTI
Mit mondanak a hallgatók?A Facebook oldalukon ezt írják :
Most ért véget az egyeztetés a minisztériumban, a HÖOK elnökség mellett végül bent volt egy aktivistánk, aki azt jelentette, hogy az egésznek semmi értelme nem volt, Baloghék nem tudtak választ adni a kérdéseikre, nem láttak konkrét tervet vagy számokat, nem volt miről beszélni.
Teljes káosz van a kormányzatban.
Mi pedig holnap folytatjuk a tiltakozást!!!
Középiskolák, egyetemek, diákok és oktatók tiltakozzatok! Holnap, azaz szerdán munkabeszüntetésre, ülősztrájkra, tüntetésre, ellenállásra hívunk mindenkit! Állítsuk meg a felsőoktatás szétverését!
Oszd meg, hívd meg az ismerőseid, szerveződj!
Kezd komoly helyzetté válni a diákok tiltakozása.A rektorok összefogtak a hallgatókkal és ha nem lesz megegyezés a kormánnyal, jöhet az általános sztrájk.Ez nem jó hír Orbán Viktornak és a kormánynak.Többen kritizálják a tüntető diákokat.A diákok komolyan veszik a követeléseiket.Vajon mi lesz Orbán Viktor következő lépése? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése