2012. december 18., kedd

A gazdaságkutatók mínusz 0,2 és plusz 0,3 százalék közé teszik a jövő évi GDP-változást

Mit szóljon az ember a hírhez?Az igéretek nem váltak valóra.Az is lehet,hogy a gazdaságkutatók tévednek,mert valamikor Matolcsy 7%-os növekedésről jövendölt.Az is lehet,hogy nem Matolcsy szemüvegével nézték a statisztikát.Az biztos,hogy nem lesz elrugaszkodás,hanem topogás .Nem jó hírrel vágunk neki a jövő évnek,de neki vágunk.

A jövő évre 0,2 százalékos visszaesés és 0,3 százalékos növekedés között szóródnak a nagy gazdaságkutatók előrejelzései a bruttó hazai termék (GDP) alakulását illetően.
    A Pénzügykutató 0,2 százalékos gazdasági visszaesést, a Kopint-Tárki és a GKI Gazdaságkutató stagnálást prognosztizál - hangzott el a Magyar Közgazdasági Társaság kedd délutáni budapesti rendezvényén. A Századvég Gazdaságkutató szintén a nap folyamán megjelent előrejelzése szerint jövőre 0,3 százalékkal nő a GDP.
    A Magyar Nemzeti Bank ugyancsak kedden kiadott inflációs előrejelzésében 0,5 százalékos GDP-növekedést vár 2013-ra, a kormány jövő évi költségvetési tervezete 0,9 százalékos gazdasági növekedésre alapult.
    Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató főmunkatársa a keddi rendezvényen rámutatott: a magyar gazdaság növekedési alapjai meggyengültek, s ennek következménye az idei gazdasági visszaesés, illetve a jövő évi stagnálás közeli állapot. Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója a bizonytalan gazdasági környezetre, a gazdasági szereplők bizalmatlanságára és a hitelezés befagyására figyelmeztetett.
 Forrás : MTI
Szemüveget a gazdaságkutatóknak'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése