2012. december 18., kedd

Csatáry-ügy - Koronatanút talált a szlovák rendőrség

Új fordulathoz érkezett a Csatáry-ügy,mert felkutattak egy koronatanút aki információkat szolgáltat Csatáryról.Még a személyazonosságát sem lehet ismerni,mert a szlovák hatóságok titokban tartják.A Fővárosi Ügyészség minél hamarább szeretné kihallgatni.
 
 A Kossuth Rádió kedd esti Krónikájában közöltek szerint a tanú személyazonosságát a szlovák hatóságok titokban tartják, még azt sem árulták el, hogy férfiről, vagy nőről van-e szó. Csak annyit lehet tudni róla, hogy túlélte az 1944-es kassai deportálásokat és pontos információi lehetnek Csatáry László akkori rendőrparancsnok tevékenységéről - tették hozzá.
    Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Krónikának azt mondta:"az ügyészség korábbi megkeresésére a szlovák hatóságoktól a válasz a múlt héten megérkezett. E szerint sikerült felkutatniuk egy túlélő tanút, aki "az üggyel, illetve a gyanúsított tevékenységével kapcsolatban érdemi információval rendelkezhet".
    A Fővárosi Főügyészség soron kívüli jogsegély-kérelemmel fordult a szlovák hatóságokhoz, hogy a tanút mielőbb kihallgathassák - hangzott el a Kossuth Rádióban.

Forrás : MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése