2012. december 23., vasárnap

Hallgassa a Dankó Rádiót '

A Magyar Rádió jelentős változás alatt áll.A regionális adók és szerkesztőségeket szüntettek meg,de gyorsan szinte rekord idő alatt létre lett hozva egy új adó a Dankó Rádiót.

Az országos rádió zenekínálata - melyet 80%-ban a cigány és magyar nóta, 20%-ban pedig az operett és a népzene alkotja – mellett egységes hírszolgáltatással is jelentkezik. A Dankó Rádió hírei elsősorban a vidéki Magyarország történéseire fókuszál majd.

A Dankó Rádió frekvenciái:

Telephely
Frekvencia
 (MHz/kHz)
Műsoridő
Budapest
98,6

Debrecen-Nagyerdő
91,4

Pécs-Misina
101,7


napi 24 óra
Szeged (Újszeged)
93,1
Szolnok
101,2
Miskolc-Avas
102,3
Miskolc KH
1116,0
hétfőtől péntekig 04.30-21.05 között, szombaton és vasárnap 05.00-21.05
Mosonmagyaróvár KH
1116,0
Nyíregyháza KH
1251,0
Szombathely KH
1251,0
Győr KH (Sáráspuszta)
1350,0

 MTVA
Forrás : mr1-kossuth.hu  


Szerkesztők


Erdélyi Claudia  

Kedves Nótakedvelő Barátaink!
Sokszor hallottuk, hogy nincsenek csodák, nálunk mégis csoda történt. Nemzeti kincsünk, a magyar nóta a korábbi tiltott, majd tűrt kategóriából a támogatottba került. Új megjelenési formánk, a Dankó Rádió 2012. december 22-én reggel 6 órától elkezdi adását, remélhetően sokak örömére. Valódi rehabilitálása ez annak a műfajnak, amelyet Kodály és Bartók igényes szórakoztató zenének nevezett, a mindenkori kultúrpolitika mégis mostohagyerekként kezelt. Igaz, ebben a mostoha állapotban is gyakran rendeztek nótahangversenyeket a Vigadóban, az Erkel Színházban és a Zeneakadémián. Ez ma elképzelhetetlen. Vagy mégsem ? Szerkesztő társaimmal, Asbóth Józseffel, Erdélyi Claudiával és Nagy Ibolyával, valamint a Dankó Rádió összes munkatársával arra törekszünk, hogy méltóak legyünk a bizalomra, visszaadjuk a két évszázada létező magyar nóta rangját és egy közkedvelt, kiemelkedő hallgatottságú szórakoztató rádiót hozzunk létre, amelyet szívesen üdvözölnek a hallgatók országhatáron innen és túl.
Arra kérem önöket, hogy támogassanak bennünket megtisztelő jelenlétükkel a készülékek előtt!  Isten segítse közös munkánkat!
Tisztelettel Tarnai Kiss László felelős szerkesztő  


 Elérhetőségek
dankoradio@mtva.hu 
Dankó Rádió  1037 Budapest  Kunigunda útja 64. 
Jó ebédhez szól a nóta üzenetrögzítős telefonszám: 06-1-328-77-88
Forrás : danko.radio.hu
Kattintson a  Dankó Rádió-ra'
Kattintson a Dankó Rádió/i-fm.hu 

Tegyünk eleget Tarnai Kiss László kérésének ' Hallgassuk a Dankó Rádiót '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése