2012. december 12., szerda

Akire minden magyar büszke lehet : Havasi Balázs

Havasi Balázs a világhírű magyar zongorista Magyarországon adott egy kiváló koncertet a Concert Havasi Symphonic Aréna Show-t a Papp László Arénában 12 ezer hallgatóság előtt.Sajnos nem tudtam elmenni a koncertre amit nagyon bánok.Hatalmas volt a siker.Sokan el voltak bűvölve Havasi Balázs virtuóz zongorázásától.Havasi Balázs korunk egyik legismertebb zongoraművésze és egyik legismertebb magyar a világban.

Milyen volt a koncert? Az egyik résztvevő ezt írta koncert után :
A korábban említett negatív hangvételű cikk szerzőjének (olvasható: cikk)csak egyvalamit kívánhatok: élje át a teremtés, az alkotás örömét ő is és - talán épp a Havasi, és hozzá hasonló bátor újítók munkájának eredményeképp -állhasson ő is ott az Aréna színpadán, 12.000 átszellemült, boldog néző előtt, akik állva tapsolják vissza újra és újra, ahogyan Havasival is tették. Ígérem, ott leszek én is, és tapsolok majd.Gondolataim elolvasóitól pedig, türelmüket köszönve csak annyit kérek, örüljenek velem együtt egy magyar honfitársunk sikerének, ha nem ismernék, hallgassák meg egy művét, mondjuk a legismertebbet, a The Storm-ot, és, ha nekik is tetszik, vigyék jó hírét ők is. Segítsük egymást, hogy büszkék lehessünk arra, magyarok vagyunk." Teljes bejegyzés cime :Amikor büszkeség tölt el hogy magyar vagyok 
Valaki azt is mondhatja,hogy a bejegyzés írója elfogult és nem a valóságot írta.Mi ír a zene.hu a koncertről :
A közel két és fél órás zenei utazáson egy lélegzetelállító szimfonikus élmény, melynek során HAVASI a közönséget hat különböző zenei jeleneten keresztül repíttette magával.

Minden egyes jelenet szervesen kapcsolódott egymáshoz, de az eltérő hangulati, és a folyamatosan változó látványelemek miatt a publikum egy rendkívül intenzív élményt élhetett át.
A show a Monumentalitás, az Örökség, a Lélek, a Tisztelet, a Képzelőerő és a Szenvedély témakörein keresztül jut el a hatalmas Finálé-ig, ahol minden művész, aki korábban feltűnt egyszerre szerepelt a színpadon.
A Havasi Symphonic Concert Showban, több mint 150 művész vett részt Indiától Örményországig.
A magyar hajlamos az önsajnálatra és másra hárítani a felelősséget.Szeretnek jajgatni és mindent rossz színben nézni.Mikor fogunk örvendeni egy maradéktalanul egy magyar világsikerének?Havasi Balázs neve bejárta a világot és egy jó országimázst alkotott Magyarországról a világban.Az is igaz,hogy nem mindenkinek tetszhet Havasi Balázs,de illő volna inkább dicsérni őt.Vajon nem az irigység és a rossz indulat vezeti a kritizáló magyarokat?Havasi Balázs vajon híresebb lesz mint Puskás Öcsi?Nem tudom,de ha így halad előre akkor a dobogón végezhet. Mit tudhatunk róla?
Havasi Balázs zongorával.jpg 
Havasi Balázs (Budapest, 1975. szeptember 18. – ) magyar zongoraművész, zeneszerző.
Négy éves korában nővére zongoráján magától, hallás után kezdett el zongorázni. Hamarosan a legnagyobb klasszikus zenei tehetségek között tartották számon. 1996-ban, 21 évesen már tanított a Weiner Leó Konzervatóriumban. Később a Liszt Ferenc Zeneakadémián olyan professzorok tanították, mint Falvai Sándor, vagy a több mint 200 klasszikus lemezen közreműködő zongoraművész professzor, Jandó Jenő. A Zeneakadémián töltött évek alatt Havasi megnyerte a fiatal művészek jövőjének támogatását zászlajára tűző szervezet, a Yamaha Foundation of Europe által szervezett zongoraverseny első díját. 
Tovább hu.wikipedia.org 

Havasi Balázs legismertebb felvétele TheStorm

90 videó egymás után van lejátszva '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése