2012. december 20., csütörtök

Jézus szavai beteljesültek i. sz. 70-ben?

Sokan várják a világvégét.Vajon eljön december 21-én? Lehet,de nem biztos.A kérdésre a választ a Máté 24: 36 adja meg,mely szerint csak az Isten tudja.Némi segítséget nyújt az i. sz. első században bekövetkezett események.Jézus a halála előtt próféciát mondott Jeruzsálem pusztulásáról.Ezt olvashatjuk a Máté 24 részében:
1. És kijővén Jézus a templomból, tovább méne; és hozzámenének az ő tanítványai, hogy mutogassák néki a templom épületeit.
2. Jézus pedig monda nékik: Nem látjátok-é mind ezeket? Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.
3. Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?
15. Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):
16. Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
17. A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;
18. És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.
19. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.
20. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:
21. Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
Forrás : netbiblia.hu 
Jézus ebben a próféciában utalt Dániel szavaira,melyet elolvashatunk Dániel könyve 9-ik részében a 24-26 verseiben.. Ez olvasható a 25 versben :
26. A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.
Forrás : netbiblia.hu 
Mikor teljesültek be Jézus szavai? I. sz. szerint 70-ben amikor a római Titusz elfoglalta Jeruzsálemet .Sajnos a zsidók szent városa Jeruzsálem elpusztult.A rómaiak nem kegyelmeztek szinte senkinek.Vagy megölték vagy rabszolgaságba vitték a legyőzött zsidókat.A történelem bizonyítja,hogy Jézus szavai beteljesültek i. sz. 70-ben.A világméretű beteljesedése később történt és történni fog. 

Az egyik bizonyiték Josephus Flavius könyve a Zsidó háború.Révay József fordításában olvasható ez a drámai könyv.A szerző zsidó származású volt és mint szemtanú írta meg a könyvét.Ha érdekli a könyv vásárolja meg vagy töltse le innen '

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése