2013. január 24., csütörtök

Orbán Viktor: 2013-ban már jönnek az eredmények

Bár Orbán Viktorból a próféta beszélne 'A legutóbbi kihelyezett kormányülésen,melyet Vásárosnaményban tartottak meg a miniszterelnök mindenkit biztosított arról,hogy 2013-ban jobban fogunk élni és jönnek az eredmények.Épp ideje a változásnak,mert az elmúlt két évben kevés ígéret lett teljesítve.Legyünk optimisták és készüljünk fel az eredmények fogadására' Mit mondott Orbán Viktor?Olvashatja a miniszterelnök honlapján'


Az eltelt két esztendő nagy átalakítása nem volt hiábavaló, 2013-ban már jönnek az eredmények: csökken a rezsi, nőnek a bérek, a nyugdíjasoknak is több jut, mint a pénzromlás üteme, javulni fog a foglalkoztatási helyzet, az államnak pedig van pénze arra, hogy segély helyett egyre több közfoglalkoztatottat állítson munkába - mondta Orbán Viktor kormányfő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban szerdán, a kihelyezett kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Viktort az újságírók faggatták a kormánypárti önkormányzati vezetők által felvett jutalmak ügyéről is. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: ha az ország GDP-je zsugorodik, akkor az állami szektorban nem jár jutalom, márpedig 2012-ben az európai válság következtében nem volt gazdasági növekedés Magyarországon. Veszteséges vállalatoknál, veszteséges országban nem lehet jutalmat fizetni, "mert ha ezt tesszük, tönkretesszük a jövőnket" - mondta a kormányfő.

A büdzsét érintő kritikákra rátérve a miniszterelnök kifejtette: "mindegyik költségvetést, amelyet én terjesztettem be a parlament elé, a kormány képes volt végrehajtani. Most is ez a helyzet. (...) Mindenki nyugodjon meg, ez a költségvetés - éppúgy, mint a 2012-es, a 2011-es - meg fog állni a lábán, és meg fogja hozni a biztonságot, a kiszámíthatóságot és a kívánt pénzügyi eredményeket" - mondta, azzal összegezve, hogy mind a bevételeket, mind a kiadásokat illetően az ország biztonságban érezheti az idei központi büdzsét.

A rezsicsökkentést firtató kérdésre Orbán Viktor közölte: a kormány szerdai ülésén megvitatta a bonyolult számlák kérdését. "Olyan számlaképet kell előállítaniuk a szolgáltatóknak, hogy megértsék az emberek, mi a fészkes fenét tartanak a kezükben" - mondta, majd jelezte: a Fónagy János államtitkár vezette kormányzati bizottság és a Németh Szilárd irányította fideszes munkacsoport február elején tesz jelentést a kabinetnek, és reméli, ezekből kiderül, hogy megvalósult-e a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés, továbbá hogyan fog kinézni az új számla. "Akkor tudunk dönteni további csökkentésekről, ha látjuk az első lépés eredményeit" - tette hozzá. A rezsicsökkentéshez komoly nagyipari és nemzetközi vitákat kell sikeresen megvívni - "mert valakik ezt a pénzt eddig zsebre tették" -, de Magyarország olyannyira megerősödött az elmúlt két évben, hogy a kabinet érvényt tud szerezni a magyarok érdekét szolgáló döntéseknek - zárta szavait.
mti, fotók: Miniszterelnökség/Pelsőczy Csaba
Teljes cikk : orbanviktor.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése