2013. január 19., szombat

Még 26 település megközelíthetetlen

Országszerte 26 település volt még megközelíthetetlen szombat délben a hó miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság 450 munkagéppel dolgozik az utakon. Győr-Moson-Sopron megyében Albert Kázmér-puszta, Csér, Répceszemere, Acsalag, Zsebeháza, Csáfordjánosfa megközelíthetetlen. Harka, Iván, Sobor és Und település azonban szombat reggel kiszabadult a hó fogságából.
Vas megyében Acsád, Bő, Chernelházadamonya, Gór, Iklanberény, Keléd, Kőszegpaty, Lócs, Mesterháza, Meszlen, Nagygeresd, Nemescsó, Nemesládony, Pusztacsó, Répceszentgyörgy, Tormásliget, Vassurány és Vasszilvágy van elvágva a hó miatt a külvilágtól Veszprém megyében Mindszentkállára és Szentbékkállára nem lehet eljutni, Balatonhenye és Monoszló azonban már ismét megközelíthető. Hóátfúvás miatt szombat délben összesen 70 út volt lezárva a forgalom elől Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Somogy és Zala megyében.
14:25 Lassú a tömegközlekedés Veszprém megyében
Jelentősen lelassult a vonat- és az autóbusz-közlekedés Veszprém megyében, az utasoknak hosszabb menetidőre és késésekre kell számítaniuk - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.
Bakos György hozzátette: a megyei tűzoltók szombaton eddig tizennyolc helyszínre vonultak ki, többnyire járművek elakadása miatt, de volt, ahol a hótömeg alatt megrogyott egy ház tetőszerkezete, kidőlt egy fa, vagy a tetőről lehulló hótömeg és a jégcsapok járókelőket veszélyeztettek.
A téli időjárással kapcsolatos műszaki mentéseknél 82-en dolgoztak 28 gépjárművel; a közútkezelő 43 dolgozóval és ugyanennyi járművel tisztítja az utakat - sorolta a szóvivő, hozzátéve: Veszprém megye főútjainak a felülete sónedves, hókásás, a mellékutak havasak, hókásásak.
Az igazgatóság azt kéri, hogy aki teheti, az ne induljon útnak, ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor a tömegközlekedést részesítse előnyben.
13:49 Több útvonalat is felszabadítottak Vas megyében
Több, eddig lezárt útvonalat is felszabadítottak Vas megyében, már járható a Rábahídvég és Kisunyom, a Kám és Egervölgy, a Bük és Sajtoskál, valamint a Bük és Tompaládony közötti útszakaszt, de a hó miatt 13 útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni. Rendőri felvezetéssel csaknem száz kamiont indítottak útnak Hegyfalu és Répcelak, valamint Kőszeg térségéből Szombathelyig. A járművek a 86-os, a 76-os és a 74-es úton, Zalaegerszegen át folytatják az útjukat Horvátország felé.
A megyében jelenleg mintegy 500 kamion várakozik, a sofőröknek Szombathelyen és Kőszegen a helyi polgárőrség nyújt segítséget. Szombaton a tűzoltóegységek 7 elakadt gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, az elmúlt három napban pedig összesen 237 járművet, jelenleg a katasztrófavédelem több mint kétszáz szakembere mintegy félszáz technikai eszközzel dolgozik a helyszíneken.
Szentgotthárd-Farkasfa térségében a középfeszültségű hálózat meghibásodása miatt 170 fogyasztó maradt átmenetileg áram nélkül, a szolgáltató jelenleg is dolgozik a hiba elhárításán.    Sárváron a helyi védelmi bizottság döntése alapján feloldották a városból kivezető közutak lezárását, így megindulhatott a közlekedés. A lezárást a hóhelyzet miatt pénteken rendelte el a rendőrség.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Vas megyében 10 település volt megközelíthetetlen szombaton kora délután. Chernelházadamonya, Gór, Kőszegpaty, Meszlen, Nagygeresd, Nemesládony, Pusztacsó, Répceszentgyörgy, Tormásliget és Pápóc jelenleg el van zárva a külvilágtól. Acsád, Bő, Iklanberény, Keléd, , Lócs, Mesterháza, Nemescsó, Vassurány és Vasszilvágy azonban ismét megközelíthető
Az elzárt településeken a katasztrófavédelem folyamatosan biztosítja kenyérellátást. A betegszállítók bevonásával megszervezték a dialízises betegek kezelőhelyre történő eljuttatását.
A délelőtti hóhelyzetről készült összeállítást itt találja! 
Forrás : hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése