2013. január 15., kedd

Az ország túlélte a hétfőt - Milyen lesz az időjárás?

Az ország túlélte a hétfőt - így lehetne összegezni a hétfői napot.Nagyon komoly gondot okozott a havazás az ország nyugati részén.Részletes beszámolót olvashat a hvg.hu-n.A hatóság nem számított a nagy havazásra.Ez főleg a főváros és környékére volt jellemző. Nagyon soknak okozott bosszúságot és kellemetlenségeket a hétfői havazás.Bölcs tanács az,hogy nézzük meg az időjárás jelentést naponta az indulás előtt.Milyen időjárásra számíthatunk?A mai napra ezt írja az idokep.hu :
Éjszaka folytatódik a csapadékos idő, északnyugaton-északon havazás várható, másutt eső-ónos eső-havas eső egyaránt eshet. Kedden eleinte északon és nyugaton havazhat, máshol inkább az eső, havas eső lesz túlsúlyban, átmenetileg ónos eső is eshet.Az utak síkosak, latyakosak, több helyen kamionok fordultak keresztbe.A Duna-Tisza közén és északkeleten esik az eső, a Dunántúlon átmeneti szünet jön a csapadékban. Sajnos ma az ország nagy részén olvadás várható.
A csapadék halmazállapota továbbra is bizonytalan, az ország északnyugati részén havazás várható, másutt azonban hó, havas eső, eső és még igen csúszós utakat eredményezhető ónos eső is hullhat. Északnyugaton jövő hét végéig akár 30-40 centis hó is kialakulhat. 
Éjszakai helyzetkép.Forrás : idokep.hu :
Milyen lesz az időjárás a héten?. Ezt írja az idokep.hu

A legfrissebb előrejelzések szerint a mai naptól akár szombatig mediterrán ciklonok befolyásolhatják időjárásunkat, így többnapos kiadós csapadékra, változékony időre van kilátás.
Egész héten csak kevés napsütésben bízhatunk, és többször érkezik csapadék is. Ez kezdetben vegyes halmazállapotban hullik, csütörtöktől aztán a hidegebb levegővel együtt tartós havazásra van kilátás. A hétvégén már erős fagyokra lehet számítani. Forrás : idojaras.hu
Részletes előrejelzés:
Ma nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég, csak délkeleten, illetve a nyugati határszélen szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet a nap folyamán. Nyugat-északnyugaton és kezdetben az Északi-középhegységben havazás,  hózápor, havas eső, helyenként ónos eső, másutt eső, zápor, átmeneti ónos eső várható. A csapadék súlypontja napközben kelet, északkeletre helyeződik. A déli szél a Tiszántúlon élénk, időnként erős, másutt jobbára mérsékelt lesz, de a Kisalföldön is kísérhetik élénk lökések. A hőmérséklet csúcsértéke általában 1, 6 fok között alakul, de délkeleten 1-2 fokkal enyhébb lehet az idő, míg északnyugaton egész nap fagyos marad a levegő.
Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.
Szerdán jobbára borús idő lesz, de keleten átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Eleinte a keleti országrészben várható eső, zápor, majd délnyugat felől alakul ki egyre többfelé csapadék eső, havas eső, havazás formájában. Élénk lesz az északkeleti szél. 0, +7 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön északkeleten néhány órára kisüthet a nap, jobbára azonban borús idő várható. Északkelet kivételével többfelé várható havas eső, havazás, délen, délkeleten eső is. Az északi szél élénk lesz. -1, +5 fokra számíthatunk.

Pénteken a borult időben többfelé valószínű havazás, keleten eső, havas eső is lehet. Hófúvások lehetnek. Megerősödik az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke -5, 0 fok között alakul.

Szombaton folytatódik a borús, többfelé havazás, hófúvás valószínű. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6, -1 fok között alakul.

Vasárnap borongós időre van kilátás, de napközben szakadozik a felhőzet. Szórványosan valószínű gyenge havazás, hószállingózás. Az északi szél mérsékelt lesz. Kora délután -6, -1 fok várható.
Forrás : idojaras.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése