2013. január 18., péntek

Magyar Újságírók Országos Szövetsége elítélte Bayer cikkét - Orbán Viktor miért hallgat?

Magyar Újságírók Országos Szövetségének etikai bizottsága Bayer Zsolt januári cikkével kapcsolatban megállapította  hogy az újságíró megsértette az Etikai Kódex előírásait, valamint az újságíró-etikáról szóló EU-ajánlást és az Európai Unió Alapjogi Chartája 11. cikkében foglaltakat.

A Bayer Zsolt cikkében található gondolatok sértik továbbá a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Újságírók Közössége, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, valamint a Sajtószakszervezet által kidolgozott és aláírt Közös Etikai Alapelvek című dokumentum 8. §-át” – olvasható a MÚOSZ közleményében.

Az eljáró tanács megállapította, hogy Bayer nem ellenállt a gyűlöletkeltésnek, a konfrontációnak, a kisebbségek elleni diszkriminációnak, hanem cikke éppen az erőszak támogatásával buzdít erőszakra, és gyűlöletet kelt. Az etikai szabályok szerint az „újságíró kötelessége fellépni a terrorizmus, a bármilyen szempontú – faj, vallás, kultúra, nemzetiség, nem, életkor miatti – gyűlöletkeltés ellen. Nem támogathatja az erőszakot.” Bayer Zsolt publicisztikájában pedig éppen ezt tette – közölte a MÚOSZ Etikai Bizottsága. 

Forrás : hir24.hu 

Feljelentették Bayer Zsoltot,de azt a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította. Sokan várják Orbán Viktor véleményét Bayer cikk miatt.Sajnos Orbán Viktor mélyen hallgat és nem akar megszólalni ebben az ügyben.Azt gondolták,hogy a szokásos pénteki rádió interjúban elmondja Orbán Viktor a véleményét.Ez nem történt meg,igaz a riporter sem kérdezte.2013 már az aratás éve lesz -mondta Orbán Viktor. 

 

Miért hallgat Orbán Viktor?Meddig játszhatja a Néma levente szerepet?Bayer Zsolt régi jó barátja és Fidesz alapító és a Békemenet szervezője.Amit leirt és később kijavitott,de nem lényegesen, nem lett volna szabad leírni még neki sem.A MÚOSZ állásfoglalása egyedülálló,de ha kormány nem tesz semmit,akkor csak jelképes lehet.Vajon Orbán Viktor fél a Békemenettől?Ki tudja,de jó volna ha egyszer elmondaná a véleményét.A kétharmad sem kérdezi,akkor meg minek . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése