2013. január 19., szombat

Armstrong védekezése: nem érdemeltem ki a "halálbüntetést"

Armstrong interjú melyet Oprah Winfreynek adott megrengette a sportvilágot,mert elismerte azt amivel vádolták ,a doppingolást.Csak ez már késő,mert a sportolói pályafutásának vége lett.Megérte neki? Nem,megpróbálta, de lebukott.Rá sok millióan felnéztek és jó példakép volt ,sajnosr a múlt időben kell mondani.Javára kell mondani azt , hogy beismerte. 

Felvett egy kérdést: Van tiszta élsport?Biztosan van,de vannak Armstronghoz hasonlók szép számban.A magyar-német döntőben 1954-ben állítólag a németek is használták a doppingolás módszerét.Arról nem is beszélve,hogy az NDK sportolói is doppingoltak.A listát tovább lehet folytatni,de azok nem buktak le mint Armstrong.

A címeitől doppingolás miatt megfosztott Lance Armstrong kerékpárversenyző az Oprah Winfreynek adott interjúja pénteken közvetített második részében kijelentette: valamilyen formában sportolóként ismét rajthoz állna, de minden profi versenytől eltiltották, amit túlzott büntetésnek tart.
A Harpo Studios Inc. által közreadott 2013. január 14-i képen Lance Armstrong korábbi amerikai kerékpáros versenyző (b) beszél Oprah Winfrey (j) televíziós műsorának felvételén a Texas állambeli Austinban. (MTI/AP/Harp Studios/George Burns) 
„Megérdemeltem, hogy megbüntessenek, de nem érdemeltem ki a halálbüntetést” - hangoztatta Armstrong a túlzó szóhasználattal az élete végéig tartó eltiltásra utalva. Megemlítette, hogy nagy álma válna valóra, ha 50 éves korában rajthoz állhatna a chicagói maratonon. 
Elmondása szerint lelepleződése után nem azt volt számára a leginkább megszégyenítő, hogy megfosztották a hét Tour de France-győzelmétől és az olimpiai bronzérmétől, hanem az, hogy le kellett mondania az általa létrehozott Livestrong rákellenes alapítvány éléről.

„Az egy 75 millió dolláros nap volt” - válaszolta a kérdésre, hogy mennyit vesztett anyagilag a lelepleződésével. A volt versenyző ezzel a visszavont szponzori szerződéseire, minden várható bevételére utalt.
Úgy vélekedett, hogy nem a lelepleződés volt életének legnehezebb pillanata, hanem az, amikor rákosnak találták, amit egy későbbi diagnózis meg is erősített. Elismerte, hogy a két mélypont súlyát tekintve közel áll egymáshoz.
„Kétségtelenül” - jelentette ki Armstrong, amikor Winfrey azt feszegette, hogy vajon jobb emberré vált-e a történtek következtében. Önkritikusan hozzátette, hogy ugyanígy érzett a rákból való felgyógyulása után is, ám akkor utat tévesztett. Reményét fejezte ki, hogy ez most nem így lesz.
A volt kerékpárbajnok tagadta azt, hogy negyedmillió dollárral megpróbálta megvesztegetni au Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét (USADA).
A hosszúra nyúlt, két részben vetített beszélgetés során Armstrong, aki csaknem mindvégig keményen tartotta magát, egyetlenegyszer érzékenyült el: akkor, amikor a legnagyobb gyerekéről, a 13 éves Luke-ról beszélt. Tanúja volt ugyanis annak, hogy a gyerek megvédte a társaival szemben.
„Azt mondtam Luke-nak, azt mondtam..., azt mondtam neki: ne védj meg többé engem” - fogalmazott akadozva, már-már a könnyeivel küszködve Lance Armstrong.
A volt bajnok többször is megismételte, hogy szégyelli magát, és hogy sokaknak tartozik bocsánatkéréssel.
Noha Lance Armstrong beismerésével pénteken hangsúlyosan foglalkoztak az amerikai napilapok, és interjújának megkülönböztetett figyelmet szenteltek az ország televíziói, rádiói és internetes portáljai, az OWN csatornán közvetített vallomásának csütörtökön vetített első részére mindössze 3,2 millió néző volt kíváncsi. Háromszázezerrel kevesebben annál, mint ahányan Winfreynek a Whitney Houston rokonaival készített beszélgetését nézték meg 2012. március 11-én, közvetlenül az énekesnő halála után.
Forrás : telesport.hu 
Megnézheti angol nyelven az interjút Oprah weboldalán oprah.com-on '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése