2013. január 29., kedd

Miért nem lesz tehetségkutató műsor az RTL Klub-n és a TV2-n ?

A válasz egyszerű: nem volt kiemelkedő nézettsége a tehetségkutató műsoroknak.Több nézettségre számítottak amikor elindították a tehetségkutató műsorokat.Nem jött be. Miért? Az okát akarják megtudni.Reméljük hamarosan elkezdődnek a műsorok előkészítése,mert sok nézőnek hiányzik.
 
Forrás :voice.hu
Az utolsó adásra sem sikerült megráznia magát a Voicenak, és látványosan megugró közönségaránnyal búcsúzni a nézőktől. A mélypontról ugyan elmozdult a műsor, ám a kezdeti számokhoz képest óriási volt a visszaesés. Hiába voltak a műsorban tehetséges, jóhangú énekesek, hiába tűzött műsorra egy kicsit új formátumot a TV2, csak az első néhány hétben tudott a csatorna kiemelkedő számokat hozni a Voice-szal. Később ugyan volt a műsornak egy fellángolása, ám inkább lassú lemorzsolódás jellemezte a nézőszámot. A csatorna hibái mellett, a gyengébb nézettség mögött valószínűleg az is állhat, hogy a tehetségkutató, mint műsortípus kezd kevésbé érdekes lenni. Az őszi szezonban már az RTL Klubon futó X-Faktor sem tudta a korábbi számait hozni, pedig sokkal tudatosabb volt a casting, és például Jimmy fia, Krisztián révén állandó publicitást kapott a bulvársajtóban a műsor.
Ezek – na meg az elmúlt hetek pletykáinak - fényében korántsem meglepő, hogy a piacvezető csatorna tavasszal nem folytatja az X-Faktort, de az utóbbi időben azt félévente váltó Csillag Születik sem kerül adásba. Utóbbi egyébként is „nehezebb műfaj”, hiszen kulturálisan ugyan színesebb, mint a kizárólag énekesek számára terepet nyújtó versenyek, ám „eladhatatlan” győzteseket generálnak, elég csak a legutóbbi győztesre, az operákat éneklő Mészáros János Elekre, vagy az első széria mesemondó fiújára, Utasi Árpádra gondolni. Ennek megfelelően az RTL Klub egy korábban már bizonyított, és celebek számára teret biztosító programhoz nyúlt vissza. Márciustól ugyanis ismét képernyőre kerül a legnépszerűbb táncos showműsor, a Szombat Esti Láz. Ennek valószínűleg a Super TV2-nél örülnek a legkevésbé, ahol egy kicsit hasonló jellegű (csak éppen énekes) műsorhoz nyúltak vissza, igaz a Nagy Duett már február elején elindul a csatornán.
Teljes cikk : mfor.hu  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése