2013. január 18., péntek

Diákok megzavarták Hoffmann Rózsa előadását a Hungexpón

Diákok megzavarták Hoffmann Rózsa előadását a Hungexpón - irja az index.hu.Hoffmann Rózsa előadása közben a diákok már udvariasabbak voltak. A HaHa tagjai közül többen jelentkeztek, hogy kérdezni szeretnének. Az államtitkár ezért megszavaztatta a közönséget, hogy befejezhesse-e az előadását. Miután a közönség többsége igennel szavazott, Hoffmann arra kérte a hallgatókat, hogy hadd mondja végig az előadását, és utána rátérhetnek a kérdésekre. A diákok ebbe belegyeztek. Az államtitkár ezután hosszan beszélt a köznevelési rendszer átalakításának sikeréről, majd levonult a színpadról.

A felháborodott diákok ezután felálltak és odamentek a pódiumhoz, ahol az egyik szervező azt mondta nekik, hogy a sajtótájékoztatón majd feltehetik kérdéseiket. Ők azonban a nagy nyilvánosság előtt akarták megkérdezni az államtitkárt.
Arra voltak kíváncsiak, hogy Hoffmann milyen sikertörténetről beszél, amikor több iskolában nincs fűtés, 16 éves korra vitték le a tankötelezettséget, 62 éves pedagógusoknak választaniuk kell a nyugdíj vagy a munkabér között, 16 szakon pedig anyagi cenzust vezettek be. Az egyik aktivista azt mondta az Indexnek: azért zavarták meg az előadást, mert a valóság szerintük más, mint amit a kormánypropaganda állít. A diákok tiltakozását nem fogadták lelkesen a konferenciára érkező közalkalmazottak, többen hangosan az aktivisták eltávolítását sürgették.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése