2013. január 16., szerda

Húszéves a lány, mégis baba méretű maradt!

Egy különleges betegség eredményeképpen Brooke Greenberg bár húszéves, olyan mintha hat hónapos lenne!

A húga karjában .Forrás : ca.shine.yahoo.com
Brooke Greenberg esetére azt mondanánk, milyen jó neki, hogy sosem öregszik meg! De valójában a lány egy hat hónapos gyermek értelmi szintjén rekedt meg, és teste csak négy éves koráig fejlődött, onnantól megállt a növésben. Nagyon sokat nevet, ha jó kedve van, egyébként csendben szemléli maga körül a világot.
Az orvosok számára rejtély az Amerikában élő Brooke állapotának oka, és sosem találkoztak még csak hasonló esettel sem soha. Szülei nyilatkozata alapján nagyon nehéz vele az élet, mert állandó felügyeletet igényel, így általában az egész család besegít. Az a legrosszabb, hogy nem fordulhatnak senkihez segítségért az ügyben, hogy mire is számítsanak Brooke jövőjét illetően. Mégsem igényelnék a gyógykezelését, ha lenne is, akkor sem. Mint az apuka mondja:
"Ha valaki bekopogna az ajtónkon most rögtön, hogy tessék itt ez a pirula, ami garantáltan használ, add oda Brooke-nak és meggyógyítja. Először is azt mondanám, hogy Brooke-nak nincs baja, így nincs szüksége "javításra". Aztán azt mondanám, nem kérem, köszönöm."
Igazán tiszteletreméltó az a szeretet és odaadás, amivel a szülők húszéves, bababőrbe bújt gyermeküket gondozzák. Az élő példa arra, amikor a szeretet nem keres kifogásokat, nem kér visszajelzéseket, vagy megerősítést, hanem egyszerűen természetesen tud megnyilvánulni, valakit úgy tud elfogadni, ahogy van. Sok szülő példát vehetne róluk! 
Megjelent : neon.hu 

Dr. Eric Shadt, a lány orvosa hozzátette, még soha nem volt hasonló esete: a lánynak teljesen normálisan működik a hormonrendszere, a kromoszómáiban sem találtak semmilyen eltérést, ennek ellenére mégsem nő. Nem tanult meg járni, vagy beszélni, pelenkát hord és még a tejfogai is megvannak. A tudósok azonban bizakodnak: szerintük a lány egyedi és különleges génállománya segíthet jobban megérteni az öregedés folyamatát, valamint segíthet azon betegségek kezelésében, amelyek az öregedéssel kapcsolatosak.
Teljes cikk : kapos.hu

Saját oldala a Facebook-on '
Bővebben : en.wikipedia.org 

Húsz évesen
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése