2013. február 1., péntek

Végre dübörög a magyar gazdaság :csökken a magyarországi munkanélküliség

Végre dübörög a magyar gazdaság.Csökken a magyarországi munkanélküliség - ezt állítja Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója és azt hogy "Magyarország talpra áll ".Nyugat miért nem ismeri el?
 
Forrás : kocsismate.hu

"Magyarország talpra áll: a régióban hazánk teljesít legjobban a munkanélküliség elleni küzdelemben" - kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentését.
    Kocsis Máté az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: míg a hozzánk hasonló örökséggel küzdő közeli szomszédainknál - például Csehországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Szlovákiában - stagnál vagy emelkedik a munkanélküliség, addig Magyarországon lassan, de folyamatosan csökken a munkanélküliek száma.
    Ezzel párhuzamosan a foglalkoztatási arány a 2010-es kormányváltás óta, már két és fél éve nő. 160 ezer emberrel több jár ma munkába, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok leköszönésekor - tette hozzá.
    Az Eurostat friss jelentése szerint az euróövezetben 2012 decemberében szezonális kiigazításokkal 11,7 százalékos munkanélküliségi ráta alakult ki, ami megegyezett a novemberivel. A 27 tagú EU-ban a munkanélküliségi ráta szintén nem változott, decemberben a novemberivel megegyező, 10,7 százalék volt.
Forrás : MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése