2013. február 17., vasárnap

A Dal: kialakult a középdöntők mezőnye

A zsűri döntése szerint Radics Gigi, Cserpes Laura és Polyák Lilla, a tévénézők szavazatai alapján pedig Mohamed Fatima, Puskás Péter és a United együttes jutott tovább a szombati elődöntőből az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.
Az utolsó elődöntőből a legtöbb, 47 ponttal Radics Gigi jutott tovább Úgy fáj című dalával (szerzők: Kelemen Huba, Jack D. Elliot, Jánosi). Az öttagú zsűritől 45 pontot kapott Cserpes Laura Élj pont úgy (Kolozsvári Tamás, Krajczár Péter, Tabár István) című dala, míg 43 pontot szerzett Polyák Lilla Valami más (Bella Máté, Szente Vajk, Galambos Attila) című száma.
 
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített harmadik elődöntő további hét dalából a tévénézők sms-szavazataival Mohamed Fatima Nem baj (szerzők: Fehér Tibor, Nagy László, Mohamed Fatima), Puskás Péter Amíg a tűz ég (Csöndör László Diaz, Düki, Puskás Péter) és a United együttes Tegnap még más voltál (Romhányi Áron, Pély Barna, Mits Gergő) című dalával jutott tovább a jövő heti középdöntőkbe. 
A középdöntőket február 23-án és 24-én rendezik, a két műsorból A Dal március 2-i döntőjébe nyolc produkció kerül, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.  
Teljes cikk : hirado.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése