2013. február 6., szerda

"Ha kiderülne, hogy zsidó vagyok, lemondanék" - Kuruc-interjú Vona Gáborral

Kellemetlen kérdésekre adott választ Vona Gábor a Jobbik elnöke a kuruc.info-nak.Az egyik nagyon kényelmetlen kérdés a származására utal.Mit válaszolt Vona Gábor?
 
Forrás : kuruc.info
- Ha Önről derülne ki (mondjuk csak saját maga számára), hogy zsidó származású, mit tenne? Elhallgatná, vagy beszélne róla? Megpróbálná bebizonyítani, hogy úgyis lehet valaki jó hazafi, vagy lemondana?
- Nekem az a véleményem, hogy a dolgokat fel kell vállalni, akárhogy is legyen. Ha ilyen derülne ki rólam, akkor a nyilvánosság elé állnék, és azt mondanám, hogy ez van. Hiszem azt, hogy az embert nem a származása ítéli meg, hiszek ugyanis az emberi akarat erejében. Hiszek abban, hogy az ember le tudja győzni önmagát, még a legsötétebb démonait is. Sőt igazából ez az emberi élet célja. Egyúttal azt is egyértelműnek tartom, hogy a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről, és tagként segíteném tovább az ügyet. Egyúttal egy ilyen helyzet a gondolkodásomat nem változtatná meg, ugyanaz az ember maradnék, aki most vagyok. Ha már a származásom szóba került, elmondom újra, hogy anyai ágon elmagyarosodott tót családból származom. A Vona név pedig olasz eredetű, valamikor a XVII. század körül vándorolhattak be Pély környékére. Olaszországban ma is él egy Piero di Vona nevű professzor, aki egyébként - mennyire sorsszerű - Evola-szakértő. A véremben tehát a magyar mellett olasz és tót vér biztosan folyik, másról a családfám vizsgálata során nem szereztem tudomást.
Mi a véleménye Vona Gábornak Hitlerről és Szálasiról , valamint más kérdésekről? Olvassa el a teljes cikket a kuruc.info-n '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése