2013. február 6., szerda

Mi történik a Fidesz gyulai kihelyezett frakcióülésén?

Nagy jelentőségű intézkedésekről dönt a Gyulára kihelyezett Fidesz frakcióülésén.A hivatalos álláspont szerint rendben folyik a frakcióülés.Az MTI elismerte,hogy volt egy kisebb vita a frakcióülésen:


Kompenzációt szeretnének a megyei jogú városok vezetői a tervezett újabb rezsicsökkentés miatt - mondta a fideszes Németh Szilárd szerda reggel újságíróknak a Fidesz-KDNP-frakció gyulai kihelyezett ülésén.
    A Fidesz elnökségének javaslata szerint tavasszal tíz százalékkal csökkenne a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja.
    Németh Szilárd, aki az eddig megvalósult rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoportot vezeti, ezzel összefüggésben elmondta: a tervezett további rezsicsökkentés miatt kisebb vita bontakozott ki, ugyanis elsősorban a megyei jogú városok vezetői féltik az önkormányzati - főképp a kommunális szolgáltatást végző - cégeik nyereségét, üzleti tervét. Ezért a díjak mérséklése esetén mindenképpen kompenzációt szeretnének. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd úgy fogalmazott, "minden szóba kerülhet".
    Jelezte, a gyulai frakcióülésnek a legjelentősebb témája a további rezsicsökkentés, amelyet szerdán utolsó napirendi pontként tárgyalnak meg a kormánypárti képviselők. Különböző álláspontok ütköznek majd, de azért tanácskozik a képviselőcsoport, hogy mindenki megelégedésére határozhassanak a rezsiköltségek újabb mérsékléséről - tette hozzá.
    A politikus elmondta azt is, hogy a nap folyamán beszámol a frakciónak az általa vezetett munkacsoport tevékenységéről. "A gáz-, a villamosenergia- és a távhőárak minden magyar háztartásban tíz százalékkal csökkentek" - jelentette ki.
    Németh Szilárd végül megjegyezte: fel fogja vetni azt is, hogy a további rezsicsökkentés a kéményseprési díjakra szintén kiterjedjen.
Forrás : MTI

Az ATV ezt írja a honlapján :

Éles vita, 5-6 kritikus hozzászóló és az őket támogató bekiabálások – forrásunk szerint ez jellemezte a rezsicsökkentésről szóló kedd éjszakába nyúló egyeztetést a Fidesz és a KDNP évadnyitó frakcióülésén, Gyulán. Az elégedetlenség azoknak a – főként megyei jogú – városoknak a polgármesterei részéről volt a legerősebb, ahol hulladékgazdálkodási céget működtet az önkormányzat. Ők azt szorgalmazták, hogy esetükben a kormány kompenzálja a díjcsökkentést. Hasonló igény felmerült egyes, vízszolgáltatót üzemeltető városok részéről is.

Forrásunk szerint a helyzet „éles”, és egyáltalán nem biztos, hogy az elnökség elképzelése a további rezsicsökkentésről „át fog menni”. Annyi bizonyos, hogy a szerda délelőttre tervezett döntést szerda estére halasztották.   


A frakcióülésre érkező Orbán Viktor és Kovács József, a Fidesz országgyűlési képviselője (b4) beszélget a gyulai Erkel szálló előtt  
Teljes cikk : atv.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése