2013. február 15., péntek

Orbán Viktor öröme az Opel

Nagy öröme volt Orbán Viktornak .Az ok az,hogy az Opel bővíti a szentgotthárdi termelő üzemének a nagyságát,amely 130 millió eurós beruházást jelent.Ez azt jelenti,hogy több száz új munkahely lesz,mely enyhíti a munkanélküliséget a térségben.A sajtótalálkozó nagyon jó hangulatban zajlott.
 
fotó: Miniszterelnökség/Pelsőczy Csaba
A miniszterelnök a Parlamentben tartott rendezvényen példátlan rekordnak nevezte, hogy újabb szentgotthárdi beruházást jelentett be az Opel. Arra ugyanis még nem volt példa - hangsúlyozta -, hogy egy olyan hatalmas beruházás után, mint amilyen a 2012 őszén átadott szentgotthárdi Opel-motorgyár volt, még fél év sem telik el, és már egy újabb projektről születik megállapodás.

Ha pedig egy olyan gyár, mint az Opel, fél évvel egy hatalmas gyárának avatása után újabb fejlesztésről dönt, az azt mutatja, hogy "ők, akik itt vannak, tudják, hogy a magyar gazdaság kiszámítható" - mondta a kormányfő.

"Az Opel-gyárért, a Mercedes-gyárért, az Audi-gyárért és a reményeink szerint ide érkező még további német márkákért, illetve ezek sikeréért közös felelősséget viselünk" - fogalmazott Orbán Viktor.

Rámutatott, hogy a német mérnöki kultúra a világ élvonalába tartozik, ezért "egy olyan társadalom, mint a mienk, amelynek alapvetően mérnöki kultúrája van, mindig is tisztelettel tekint Németországra, és örömmel működik együtt".

Beszédében kitért a Vas megyében fekvő Szentgotthárd közúti megközelíthetőségének problémájára, a 8-as és a 86-os út helyzetére is, arról tájékoztatva, hogy a szerdai kormányülésen jelentést hallgatnak meg ebben az ügyben, a kabinet pedig fel fogja gyorsítani az ezzel összefüggő, részben már megindított, részben tervezési szakaszban lévő építkezéseket. Reméli, egy-két kormányülés után be tudnak számolni arról, hogy ez sikerült is, ugyanis - mint felhívta a figyelmet - "csak ott fejlődik ki autóipari centrum, ahol egyébként a közlekedés nyugat-európai színvonalú".

A magyar kormány gazdaságpolitikájáról szólva Orbán Viktor kifejtette: öt dolgot már rendbe tettek, ugyanis csökken az államadósság, három százalék alatt van a költségvetés hiánya, a magyar külkereskedelmi mérleg a németeké után a második legnagyobb eredményt mutatja Európában, a folyó fizetési mérleg is rendben van, és bár lassabban, mint szeretnék, de a foglalkoztatási arány ugyancsak javul. "Egy helyen szalajt a bicikli, ez pedig a gazdasági növekedés" - fogalmazott, kijelentve: az idei évben ezért az a gazdasági kormányzat feladata, hogy ismét meginduljon a növekedés, mégpedig olyan szerkezetben, hogy az a következő években is tartható legyen. Ehhez pedig tartós termelékenységet felmutató, újabb és újabb beruházásokra van szükség, mint amilyen az Opelé is - mondta.
Forrás : orbanviktor.hu 
A sajtótájékoztatón készült fotók megtekinthetők a Fotógaléria rovatban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése