2013. február 15., péntek

Temetjük a Közoktatást - diákok felvonulása Budapesten

Ismét vonulni fognak a diákok Budapesten és Szegeden,mert úgy érzik a kormány nem teljesítette a követeléseiket.Temetjük a közoktatást nevű rendezvény 17 órától kezdődik Budapesten,mely érinteni fogja a tömegközlekedést.A kormány negatív kampányt indított el a diákok ellen,akik nem a tanulást teszik az első helyre,hanem a szórakozást,a bulit ,stb.Mi lesz az eredménye?Orbán Viktor világosan kiemelte a pénteki rádió interjúban :
 A hallgatói szerződés alkotmányba foglalását firtató felvetésre válaszolva közölte: az alaptörvény azt rögzíti majd, a magyar társadalomnak jogos igénye az, hogy ha felsőoktatási támogatást ad, akkor azért cserébe kapjon valamit. Szerinte ez egy helyes alkotmányos elv. Forrás : orbanviktor.hu 
A Hallgatói Hálózat Facebook oldalán ez olvasható :
Temetjük a Közoktatást - Szeged 
A diákok követelései nem teljesültek. A kormány nem képes kompromisszumokra se a köz-, se a felsőoktatást érintő reformok ügyében, ráadásul jogsértő módon akarja bebetonozni rossz változtatásait az ország Alaptörvényébe.
Az iskolák államosítását körülvevő zűrzavar egyre csak növekszik. Egyes intézményekben az önnön jogaikért kiálló diákokat párthű tanáraik fenyegetik, alázzák nap, mint nap.
A végzős gimnazisták egyre kilátástalanabbul rohannak a március 1-jei felsőoktatási jelentkezési határidő felé, a kormányzat nem meri kiadni a felvételi tájékoztatót a bizonytalanság jegyében, így is nehezítve az amúgy sem könnyű döntést.
A Hoffmann-Balog-rendszer összeomlott. Vegyünk tőle méltó búcsút február 15-én!

Fekete ruhában gyertek a temetésre és hozzatok magatokkal egy tárgyat, ami számotokra az oktatást jelképezi (kréta, füzet, toll, stb.)

17:00-17:15 Gyülekező a Múzeum előtti téren
17:15-17:50 Beszédek (további információk HAMAROSAN!)
17:50-18:30 Kellemes "séta" a Kormányhivatal elé
(Az útvonal: https://maps.google.hu/maps/ms?msa=0&msid=207523554586633946432.0004d55d25b674c9e0df8)
18:30-19:00 Eltemetjük a Közoktatást! A kihelyezett Közoktatás Sírjába beletehetitek azt, ami számotokra az oktatást jelentette

Roosevelt tér 1-3., Szeged, 6720
 
Forrás :
facebook.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése