2013. február 18., hétfő

Dés László interjú : Dés László hét éve van az MTVA feketelistáján

Dés Lászlót ki nem ismeri Magyarországon?Ha őt nem ,de a műveit sok magyar ismeri és kedveli.Az már egy talány,hogy a közmédiában nem szerepel hat éve.A Gyurcsány-Bajnai kormány idejében a feketelistán volt,de 2010-től az Orbán kormány idejében miért van még feketelistán?2013 első napjaiban sem jutott be a magyar Rádióba.Miért?Olvassa el a blikk.hu cikkét.Később megmagyarázták az okát,de egy Dés Lászlót nem felismerni,az már kabaréba illő magyarázat.Ki Dés László?
Dés László (Budapest, 1954. január 9. –) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző.Felesége Vásárhelyi Mária médiaszociológus.
Lászlo Dés, o-töne 2011.jpg  
További információ : des.hu 

A Hir24 készített egy hosszú interjút Dés Lászlóval.Ha elolvassák a cikket,akkor jobban megismerik Dés Lászlót.Beszél a Parti Nagy Lajossal való kapcsolatáról és a családjáról. Azt is elmondja miért nem jutott be a Rádióba és mi lett volna a terve.Nagyon tetszett a következő rész az interjúból:
De ha jól tudom, azelőtt sem volt rózsás a kapcsolata a közszolgálati médiával...

A rádióban és a televízióban hat-hét éve nem fordulok elő, pedig azt gondolom, hogy rengeteg mindent csinálok, amiről lehetne beszélni. De nem csak én vagyok ezzel így, hanem a magyar kultúrának nagyon sok jeles képviselője mindenféle művészeti ágból. Lehet, hogy ezért is van az, hogy ha fellépünk a Lajossal, nagyon nagy az érdeklődés irántunk. Aki minket hallani akar, vagy hozzánk akar férni, az már lassan csak a színházban vagy a koncerteken teheti meg. Nagyon nagy probléma, hogy ez így alakult! A jelenkor Máraija, Kosztolányija, Örkény Istvánja itt van közöttünk, és nagy bűn, hogy ezekkel az emberekkel nem készülnek interjúk és műsorok. Ők nagy művészek, és fontos lenne őket megörökíteni, megmutatni.
Teljes interjú : hir24.hu 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése