2012. augusztus 13., hétfő

Újabb gyilkossággal gyanúsítják Portikot

Seres Zoltán és még egy személy megölésével is gyanúsítják Portik Tamást, aki hétfői kihallgatásán sem tett vallomást – tudta meg a Hír TV a vállalkozó ügyvédjétől.
A hetekkel ezelőtt letartóztatott volt Energol-vezért hétfőn hallgatták ki a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Bánáti Kristóf, Portik Tamás ügyvédje a Hír TV tudósítójával azt közölte, hogy védencét már nem csak az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság felbujtójaként vádolják.
A Seres-gyilkosság 1999 áprilisában történt Tahitótfalun. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorkerékpárral két férfi mellé hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

Az ügyvéd elmondta: Portik megtagadta a vallomástételt, mert szerintük a gyanúsítás során nem mondták meg pontosan, hogy mikor tett Portik olyan kijelentést, amellyel felbujtott volna bárkit a gyilkosságra.
Portik Tamás korábban sem tett vallomást.
A vállalkozót és négy társát négy hete fogták el a terrorelhárítók. Már másnap előzetes letartóztatásba helyezték őket. A Blikk szombati számában arról írt, hogy újabb ügyekkel is meggyanúsíthatják Portikot. A bulvárlap azt írta: több vállalkozó haláláért is felelős lehet.
Augusztusban még a helyükön maradnak azok a szakemberek, akik a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaiként járnak el a kilencvenes évek leszámolásainak vizsgálatában. A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség napokban bejelentett átszervezése mögött nemcsak a hatékonyság növelésének szándéka szerepel, hanem a döntéshozók így akarnak megszabadulni azoktól, akik a már meggyanúsítottakon kívül érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben.
Videó: mno.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése