2012. augusztus 26., vasárnap

Hajdu János: a világ egyik leggyorsabb alakulata a TEK.Reszkess Jobbik '

Hajdu János ritkán nyilatkozik.Ha nyilatkozik akkor is keveset mond.Kőszegen más volt a helyzet.Ki mondta azt amit az ország-világ tudhat: A világ egyik leggyorsabb alakulata a TEK.Milyen jó ezt hallani' Orbán Viktort és Áder Jánost éjjel-nappal ők védik.Azt gondolom,hogy Hajdu azért nem mondta azt,hogy a TEK a legjobb,mert van még néhány alakulat mely jobb mint a magyar.Ott van az amerikai,az orosz vagy az izraeli alakulat. Megnyugtató Hajdu János szavai,mert a TEK-re nagy szükség van.Nagyon rossz volt az előző védelmi alakulat' Megkaptam a választ az MTI tudósításában  miért kellett a TEK:
TEK 2010-es megalakulása előtti elnöki személyvédelmet jellemezve azt mondta: a teszteken ötből négy szituációban "elveszítették az elnököt", vagyis "ennyire voltak felkészültek az ezt megelőző miniszterelnököt védő személyvédők". Megjegyezte, hogy amikor a TEK átvette Orbán Viktor védelmét, sem mentőtiszt, de még egészségügyi felszerelés sem volt az egységben. "Ma azért ez egy kicsit másképp működik, ezek a fiúk (...) ma valóban a világ élvonalbeli személybiztosítóihoz tartoznak" - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy a TEK által védett két közjogi méltóság, Orbán Viktor és Áder János is elégedett a személyvédőkkel.
Az egyik kijelentésében azt mondta,hogy nem kell pénz a TEK-re,a másik kijelentésében ezeket mondta:
"Rengeteg pénzt teszek abba, hogy tanuljanak (a TEK-esek), hogy külföldi kiképzésekre menjenek, hogy külföldi kiképzők jöjjenek Magyarországra, minél több ismeretet szerezzenek meg a szakma jelenlegi világszínvonalon történő ellátásáról, és minél jobbak legyenek a védőfelszerelések" - sorolta, majd azzal folytatta, hogy a magyar terrorelhárítók a világ legbiztonságosabb eszközeit használhatják, ami megkönnyíti a munkájukat, és "nagyon sokat tudok ahhoz hozzátenni, hogy este mindenki hazamenjen a családjához". Utóbbival kapcsolatban megjegyezte ugyanakkor: biztos, hogy ez nem lesz mindig így, mert ilyen sok műveletnél "lehetnek problémák", de "ha tetszik valakinek, ha nem, akkor is a legjobb felszerelést fogják megkapni". Elmondta, a TEK esetében 10-13 milliárd forintos költségvetésről kell beszélni, amelyből nyolcmilliárd bérköltség. Rámutatott ugyanakkor arra is, hogy egymilliárd forintot "termelnek vissza a rendszerbe" azzal, hogy nem 28 kommandót üzemeltetnek Magyarországon - mint korábban -, hanem csak egyet, 13 osztállyal.
Hajdu válaszolt arra a feltevésre,hogy a TEK Orbán Viktor "magánhadserege" .A válasza egyértelmű: NEM.Néhány fontos adatot nem mondott el,de a lényeget igen.Biztonságban vagyunk,mert a TEK megvéd bennünket.A TEK egyik célpontja a Jobbik.Ha ez így van,akkor azt lehet érteni: Reszkess Jobbik,mert itt van a TEK ' Az Új Gárda sem egy félős alakulat.Ha őket nézem,akkor azt mondhatom hogy jobb elkerülni őket vagy tisztes távolságból nézni.Ha jól értem,akkor lesz még itt balhé,de a TEK megvéd.
A főigazgató az ország belső, de kezelhető problémájaként említette, hogy "meglehetősen erőre kapott a szélsőjobboldal". Példaként hozta, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, és több más szélsőséges jobboldali szervezet is alakul. Kijelentette ugyanakkor, hogy ma nincsenek Magyarországon olyan fegyveres csoportok, amelyek olyan problémákat tudnának okozni, amelyekkel kormányok lennének megdönthetők, vagy amelyek emberéleteket követelhetnének
Forrás : Kőszeg, 2012. augusztus 25., szombat (MTI)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése