2012. augusztus 22., szerda

Miért háborodott fel Bayer Zsolt?

Szent István királyunkat nem illik kritizálni,mert ő volt az államalapító királyunk.Történelmi tény,melyet nem lehet vitatni.Ha őszinték vagyunk,akkor el kell ismernünk,hogy ő sem volt tévedhetetlen és tett olyan lépéseket,melyről jobb ha véleményt nem mondok.Túl vagyunk az augusztus 20-i ünnepségen.Mindegyik ünnepi szónok méltatta Szent István király érdemeit.A blogozók írják fáradhatatlanul a bejegyzéseket.Ha valakinek tetszik elolvassa,ha nem tetszik akkor nem olvassa el.

Felfigyeltem Bayer Zsolt egyik cikkére,melyben felháborodott az egyik blog bejegyzésén. Ebben a bejegyzésben a blogozó nagyon megsértette Szent István király emlékét.Élesen kritikai hangnemben Bayer Zsolt megírta a válaszát.Elolvasva a Magyar Hírlapban megjelent cikkét azon gondolkodtam el,hogy Bayer Zsolt jogosan háborodott fel a blogozó bejegyzésén? Így kezdi Bayer Zsolt a cikkét:
Balavány György kezdte – vele együtt kaptam meg a Szellemi Honvédelem díját Makoveczéktől, nagyon ideje lenne, hogy köszönettel visszaadja: „Talán így, ezredév távolából ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként – írja Balavány. S még hozzáteszi: – Augusztus huszadikán ünnepeljük azt a hazugságot, hogy milyen régi a keresztény magyar állam.”

Balavány után a „sajtkészítők” nevű blogon olvashatjuk a következőket: „Pedig Szent István királyunk csak egy hataloméhes trónbitorló volt, aki önnön legitimációja érdekében (…) újszerű, és akkoriban korszerű jelképek sorával vette körül magát: koronával, kereszttel, megyésispánnal. – S persze ismeri sajtkészítő is a kötelező kört: – A romantikus mítosz, mely szerint egy ember, esetleg egy nemzedék képes megváltoztatni az ország, a nemzet, a közösség sorsát, egyszerűen nem igaz. A nagy emberek hamis legendája vérbeli XIX. századi ostobaság, amely Magyarországon sajnos ma is meghatározza némely politikai közösség működését.”

Ezek az emberek betegek. Ezért tudom az eszemmel, hogy nem is szabadna őket gyűlölni – de azért gyűlölöm őket, és meggyőződésem, hogy ha nem léteznének, valamivel egészségesebb, élhetőbb, szerethetőbb hely lenne ez a szintúgy beteg világ. De mivel keresztény ember vagyok, mélységes bűntudattal tölt el ez a meggyőződés, és a gyűlölet érzése, s e bűntudaton keresztül visszhangzik fülemben Csókai András igazsága: „Ezeket a szerencsétleneket nem jobbá kell verni, jobbá kell őket szeretni.”
Azt nem tudom hogy a blogozó beteg vagy nem,de azt igen,hogy Bayer Zsolt gyűlöli ezeket az embereket.Miért?Mert meggyalázták Szent István királyunk emlékét.Valamit elfelejt Bayer Zsolt nemzetvédő újságíró' Tiszteletbe kell tartani mások véleményét,még ha az nem egyezik a véleményünkkel.Az is igaz,hogy ennek is van határa.Ha a sajtkészítő blogozónak ez a véleménye,akkor tiszteletbe kell tartani.Nem tudhatjuk az okát hogy miért írta azt amit irt.Mit irt a sajtkészítő?
István korára a magyar társadalom olyan helyzetbe jutott, hogy a politikai vezetésnek lehetősége volt arra, hogy új típusú közmegegyezést hozzon létre. Az évszázadokon keresztül formálódó feudális berendezkedés jogi és anyagi biztonságot nyújtott a társadalom széles rétegeinek. Azoknak is, akik a kalandozások során még hittek abban, hogy a rétegződő, differenciálódó közösségben a nyertesek közé kerülhetnek, s álmaik Augsburg után szertefoszlottak.
Baj az,hogy Szent Istvánt nem dicsőíti a blogozó? Szerintem nem baj,mert nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye.A sajtkészítő véleménye különbözik a hivatalos történelmi véleménytől, de ilyen az élet. Bayer Zsolt ha nem írja meg a véleményét , akkor nem is tudtam volna hogy létezik egy ilyen blog. Tiszteletbe tartom Bayer Zsolt véleményét , de különbözik a véleményem,mert  miért kell gyűlölni a sajtkészítőt . Ha nem tetszik a bejegyzése,akkor nem olvasom el. A blogozónak az a nagy kritika,ha nem olvassák el a bejegyzését.A teljes bejegyzést itt olvashatják el ' 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése