2012. augusztus 25., szombat

Nem lesz ellen demonstráció Devecserben

Nagy elismeréssel szólhatunk a devecseri romák határozatáról: nem lesz ellen demonstráció Devecseren.A romák megakarják oldani a helyzetet Devecser vezetőségével.Vajon sikerül?Reméljük,igen.A Jobbik tiszteletbe tartja a romák határozatát?Az ATV híre reményre ad okot.

Három hete a Jobbik és több más szélsőjobboldali szervezet cigányellenes felvonulást rendezett a városban. Az eseményt most együtt értékelte a devecseri polgármester és az egyik roma szervezet. Arra jutottak, hogy a helyi problémákat helyben kell megoldaniuk, ezért nem kérnek külső segítséget senkitől és sehonnan.
Nem kívánnak a Jobbikhoz hasonló szélsőjobboldali gondolkodásmódúak szintjére lesüllyedni – ezzel indokolta Kozák János a Magyar Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, hogy miért nem lesz ellendemonstráció a településen. Állítják, hogy három hete csak azért nem volt komolyabb atrocitás, mert előtte felkészítették a roma és nem roma polgárokat, hogy mire számíthatnak.

A város polgármestere szerint eddig sem volt rendetlenség a városban, ugyanúgy élnek egymás mellett az emberek, mint bárhol máshol. Ezért sem tartotta indokoltnak a Jobbik akcióját.

Devecserben egyébként most egy viselkedési kódexet is kidolgoznak, melyben leírják a betartandó szabályokat, amolyan illemtankönyv szerűen.

Az ott élők úgy gondolják, hogy a problémáikat nekik helyben kell megoldaniuk. Ezért a különféle érdekvédelmi szervezeteket is önmegtartóztatásra kérik, mert szerintük a Budapestről - sokszor a politikai népszerűségért - tett lépések nem biztos, hogy segítik a devecserieket.

A település vezetői azt gondolják, hogy azok az intézkedések, melyeket életbe léptettek és nem csak most, hanem évekkel korábban, elegendőek ahhoz, hogy a városban továbbra is rend és nyugalom legyen. Ők azt mondják, hogy nincs szükségük kívülről jött segítségre, főleg olyanra nem amelyek nem létező problémákat fújnak fel és aztán erre hivatkozva tartank olyan demonstrációkat, amilyen három héttel ezelőtt volt a városban. 
Kattintson a videóra '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése