2012. augusztus 29., szerda

Bántalmaztak egy rabbit Berlinben - Lesz folytatás?

Szinte megszokott a zsidók bántalmazása Európában.Érezhetően növekedett a zsidókat ért támadások száma.Mivel lehet magyarázni?Az egyik magyarázat az lehet,hogy növekedett a vallási türelmetlenség, a másik vallásának a nem tiszteletbe tartása,stb.A bevándorlási hullám miatt Nyugat Európában megjelent egy nagy tömeg,mely nem keresztény.A gazdasági jólét arra ösztönözte ezeket az embereket,hogy Nyugat Európába költözzenek. Magukkal hozták a problémáikat és a vallásukat.A szélsőséges csoportok ezt kihasználva szítják az ellentéteket .A berlini eset is azt mutatja,hogy az ősrégi zsidó-arab vallási vita van a háttérben.Mindenki elítélte,de lesz folytatása? Németországban is megerősödött a szélsőséges csoportok befolyása.Vajon elejét veszik az antiszemita támadásoknak?

Berlin, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) - Bántalmaztak egy rabbit Berlinben; a német főváros vezetése szerdán elítélte a feltehetően antiszemita indíttatású támadást, amely előző este történt.
    A berlini rendőrség közleménye szerint az 53 éves rabbit kedd este a nyílt utcán körbevette négy, "vélhetően arab származású fiatalember", és sértegették, egyikük pedig többször megütötte. A rabbi a fején sérült meg. Vele volt hatéves lánya, akit a támadók megfenyegettek azzal, hogy megölik. 
    A rabbi sérülését kórházban látták el. Az ügyben a berlini rendőrség politikai hátterű bűncselekményekkel foglalkozó osztálya nyomoz ismeretlen tettesek ellen. 
    Klaus Wowereit berlini polgármester szerdán közölte, hogy a békés együttélés elleni merényletnek tartja a támadást és a lehető legélesebben elítéli. 
    A történteket zsidó és muzulmán szervezetek is elítélték. Dieter Graumann, a németországi zsidók központi tanácsa (ZJD) - a németországi zsidó közösségeket összefogó szervezet - elnöke szerint a támadás az egész németországi zsidóságnak szólt. A zsidó fórum a demokráciáért és az antiszemitizmus ellen (JDFA) nevű berlini zsidó szervezet kiemelte, hogy a megtámadott férfi az elsők között volt, akiket Berlinben a holokauszt óta rabbivá avattak. Muzulmán szervezetek azt emelték ki, hogy a megtámadott rabbi a vallások közötti párbeszéd híve és vallásoktatói állása mellett évek óta társadalmi munkában dolgozik ezért az ügyért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése