2012. augusztus 29., szerda

Tárki: újra mélyponton a gazdasági hangulat. Mi lesz Matolcsy tündérmeséjével?

Aggasztó jelentést közölt a Tárki. Az MTI-hez eljuttatott jelentésük lehangoló,mert a magyarok 8%-a van megelégedve az anyagi helyzetével.Ez egy mélypont.Mi lesz Matolcsy tündérmeséjével? Később lesz? Van titkos fegyvere? Bár lenne ' 


Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) - A Tárki felmérése szerint mind a helyzetértékelést, mind a közeli jövőt illetően ismét mélyponton van a magyarok gazdasági hangulata, hasonlóan a 3-5 évvel ezelőttihez.
    A társadalomkutató intézet júliusban végzett országos reprezentatív kutatásából - amelynek eredményeit szerdán közölte az MTI-vel - kiderül: az egyre romló helyzetértékelés nem váratlan, hanem néhány éve tartó trend. Ennek ellenére a Tárki figyelemre méltónak ítélte, hogy idén júliusban százból mindössze egy magyar felnőtt tartotta jónak a magyar gazdaság állapotát, és csupán tizenhárman várják a gazdaság javulását egy éven belül. 
    A megkérdezettek nyolc százaléka értékeli jónak saját anyagi helyzetét, és e tekintetben ugyanennyien várnak javulást a következő egy évben. 
    A Tárki közleményéből kiderül, hogy a lakosság gazdasági helyzetértékelésére vonatkozó kutatások alapján az elmúlt nyolc évben két mélypont rajzolódik ki: a 2007 és 2009 közötti időszak, valamint a jelenlegi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése