2012. augusztus 23., csütörtök

Száz forintban maximálták a segély összegét - Miért ?

Azért, mert leakarták szoktatni az indokolatlan segély kérőket  Nagyréven.Az előző vezeté nagy adósságot hagyott maga útán.Nagyrév vezetősége segit a nehéz helyzetben levőkön. Hogyan? Nagyrév polgármestere a következőket mondta:
– Aki tényleg rászorult, az másmilyen támogatásban részesül: olyan segélyt kap, ami szubjektivitást kizárva ítélhető meg, azaz mérhető, normák alapján kiszámolható. Ilyen például a gyógyszer- vagy iskoláztatási támogatás. Ezen kiutalt segélyek száma havonta meghaladja a százat is. Máshogy is segítünk nekik: télen-tavasszal fát adunk a rászorulóknak, az ökumenikusok pedig élelmiszert osztanak – teszi hozzá Sej János.
Teljes cikk : szoljon.hu 
Nagyréven sikeres volt ez a módszer.Ez mások számára követendő példa lehet.Az önkormányzatok többsége el van adósodva.Vajon azok akik szégyenlik a helyzetüket ,de segélyre szorulnak,azok hogyan kapnak segélyt?Önkormányzatok hogyan tudnak rajtuk segíteni?Az egyik megoldás,ha az önkormányzat mindenkire figyel.Vajon ezt megtudják oldani?Sajnos egyre többen nehéz helyzetbe kerülnek,velük mi lesz?A kormány megoldja?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése