2012. augusztus 23., csütörtök

„Visszatértek a komcsik” ?

Megdöbbentett Gere Adám nyilatkozata a Startban.Magyarország kormánya jobboldali.Van néhány bűnbánó kommunista akik patyolat fehérek lettek.Azt nem tudtam,hogy Matolcsy is kommunista volt.Válságot legyőztük.Miért kritizál Gere Ádám? 
 
Nincs ok az optimizmusra az államadósság csökkentését illetően – legalábbis Gere Ádám közgazdász szerint, aki az ATV Start-ban azt mondta, a GDP-arányos államadósságra vonatkozó adatoknak nincs relevanciája, hiszen valójában az adósságviselő képességnek van jelentősége, vagyis annak, hogy az adóbevételeknek hány százalékát fordítjuk adósságtörlesztésre.

Gere Ádám a kormány adópolitikáját bírálva azt mondta, miközben az adópolitikának semlegesnek kellene lennie, a kormány – amely egyébként a közgazdász szerint nem érdemli meg, hogy kormánynak nevezzék - tetszés szerint adóztatja a gazdaság különböző szektorait. A kormány az állam iránt érzett szerelme, és Matolcsiék unortodox gazdaságpolitikája pedig Gere szerint nem jelent mást, mint hogy „visszatértek a komcsik”.

Gere továbbá a közműszolgáltatók tervezett államosításával sem ért egyet, mert mint mondta, a nonprofit vállalat jóval drágább, ráadásul nem követi a technológiai változásokat, míg ezzel szemben a kapitalizmus mindenkinek olcsóbbá tesz mindent.
Videó : atv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése