2012. augusztus 14., kedd

Határrevízió a Fidesz célja?

Határrevízió a Fidesz célja? Ezt lehet érteni Kőszegi Zoltán a Fidesz parlamenti képviselő szavaiból.Vajon mennyire mérvadó ez a nézet? Van esélye a határrevíziónak ? Mit szólnak Magyarország szomszédai a határrevízióról? Több kérdésre várjuk a választ.Érdekes,hogy az ellenzék képviselője óvatosabban fogalmazott .
Teljesen más hangot ütött meg Kőszegi Zoltán, a Fidesz parlamenti képviselője. Kijelentette, ha a Fidesz tovább tud erősödni, és sikerül Magyarországot egy gazdasági, illetve más tekintetben is erős országgá tenni, akkor hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdését. A fideszes politikus meglátása szerint erre már akár nyolc év múlva is sor kerülhet.
 Balczó Zoltán kifejtette, a jelenlegi világpolitikai kontextusban semmiféle lehetőség nincs a revízióra. Hozzátette, vannak ugyan, akik szerint arra hivatkozva, hogy az egyezményt aláíró országok már nem is léteznek, érdemes volna jogi úton érni el ennek felülvizsgálatát, de ő úgy látja, ennek sikerére nincs reális kilátás.
Teljes cikk : kronika.ro

1 megjegyzés:

  1. Érdekes, a kettévágott Németország újraegyesítéséről senki sem beszél. Mélyen hallgatnak politikusaink is. Nem Tirolt kellene emlegetni, mint sikeres autonómiát, hanem megkérdőjelezni azokat a döntéseket, ami a Nagy Magyarország szétdarabolását mai napig sem rendezte. Mi voltunk az elsők akik leigáztuk Európát, vagy a németek? Mi csak kullogtunk velük és előttük golyófogóként. Mégis minket daraboltak sok-sok kicsi apró darabra. Miértünk valóban már csak a harang szól, az anyaország igyekszik erről szépen megfeledkezni, ez így a legkényelmesebb számukra hisz ők nincsenek kitéve nap mint nap az idegen nemzetek utálatának, vagy ha igen nagy ívbe letojják azt. Itt senki sem bántja őket. El vannak foglalva saját nemzetük kiszipolyozásával. Nos ma ez van, ezt kell szeretni. Nincs más alternatíva.

    VálaszTörlés