2012. június 13., szerda

Rendőrmaffia Magyarországon ?

Az M1 reggeli műsorában egy volt nyomozó Labancz Ferenc meghökkentő nyilatkozatot adott Vizovicki László ügyében.Szerinte rendőrmaffia van Magyarországon.Ez igaz ?
A húsz évvel ezelőtt a rendőrségi korrupció felszámolására létrehozott Cattani-csoport elbukta a háborút, és le lett darálva – jelentette ki Labancz Ferenc, volt operatív kiemelt nyomozó az m1 Ma reggel című műsorában.
Most úgy tűnik, hogy nyerő pozícióban lehetnek az illetékesek. Húsz év alatt annyit változott a helyzet, hogy ez most már egy jó combos, erős rendőrmaffia. Nem tudjuk még, hogy hol a csúcs, mennyire szerteágazó, mennyi lába van ennek a hidrának – fogalmazott. Itt nagyon komoly pénzek mentek. Nem véletlen, hogy 400 millió forintot foglaltak le a Vizoviczki Lászlónál tartott házkutatás során – mondta Labancz Ferenc.
A nagyon magasról indult történet lefedi a teljes állományt. Nem beszélve arról, hogy az operatív munkát koncentrálták bizonyos egységekre. Amíg az én időmben az operatív munka átfedésekkel működött, vagyis különböző cégek is végezhettek titkos munkát bizonyos területeken, jelen pillanatban a rendőrségen rettenetesen le van hegesztve minden rés. Ha egy komoly beosztású ember azt mondja egy területre, hogy stop, akkor az teljesen le van szigetelve – magyarázta a volt nyomozó.

Arra a kérdésre, hogy üzleti háborúskodás vezetett-e Vizoviczkiék bukásához, vagy borították őket, azt válaszolta: inkább az első, ez a dolog ugyanis annyira össze volt rakva, és annyira jól működött, annyira le volt fedve minden rés, hogy csak belső vita eredményezhette a bukást. Ismerjük, amikor azt hiszik emberek, olyan hatalom van a kezükben, hogy azzal már bármit lehet, és vannak olyan emberek, akiknek semmi nem elég. Amikor ez a kettő összecsap, akkor lesz ebből ilyesmi – fogalmazott Labanc.
Felhívta a figyelmet arra: ebben az ügyben fölfelé egész biztosan el lehet jutni egészen a politikai hatalomig, enélkül ugyanis ez a rendszer nem működhetett, lefelé pedig megjósolhatatlan, hány ember érintett. Példaként említette, hogy egy-egy szórakozóhely biztosítására húszasával voltak beosztva rendőrök. Egy iszonyatosan komoly polipról van szó – szögezte le.
Ennek az ügynek az az érdekessége, hogy Vizoviczki barátunk már előzetesben töltötte a hétvégét, ennek ellenére a rendszer tökéletesen működött, árulták tovább a cuccot, működtek tovább a boltok, ami két dolgot jelent: nincs lefejezve a hidra, továbbra is irányít, és a rendőri vonalon sincs minden rendben, mert a hatóság még nem ébredt fel csipkerózsika álmából, és nem csapott végig ezeken a pályákon – emelte ki a volt nyomozó.
Forrás : http://www.hirado.hu/Hirek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése