2012. június 26., kedd

Áder János egyelőre tájékozódik a Wallenberg-megemlékezésről


Brüsszel, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Egyelőre tájékozódik a jeruzsálemi Wallenberg-megemlékezéssel összefüggésben kialakult polémiáról a köztársasági elnök.
    Áder János hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján egy kérdésre azt mondta: nem ismeri a részleteket, hiszen az elmúlt héten nem tartózkodott Magyarországon hivatalos elfoglaltságai miatt.
    A Wallenberg-megemlékezést júliusban, a zsidómentő svéd diplomata születésének századik évfordulóján rendezik Jeruzsálemben. A The Jerusalem Post című izraeli lap vasárnap azt írta, hogy az izraeli parlament elnöke visszavonta az Országgyűlés elnöke meghívását, mert Kövér László részt vett a Nyirő József "nácibarát író" emlékére tartott rendezvényen.
    Veress László, a házelnök kabinetfőnöke ugyanezen a napon közölte, hogy Kövér László néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte: szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot az izraeli megemlékezésen.
    "De közben úgy látom, történt itt valami félreértés, legalábbis egy diplomáciai malőr. Hadd értékeljük ezt kellőképpen, ha hazaértünk, és meglátjuk, hogy ebből mi következik" - fogalmazott a köztársasági elnök Brüsszelben.
MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése