2012. június 22., péntek

Hogyan lehet egymillió új munkahelyet létrehozni Magyarroszágon ?

Nincs közgazdászi diplomám, nincs más egyetemi diplomám , de az MTI honlapján böngésztem és egy nagy ötletem lett.Két éve azt ígérte a Fidesz,hogy egymillió új munkahelyet fognak létrehozni.Az egy más kérdés,hogy sikerül teljesíteni ezt az ígéretet.Legalább húsz évig kell hatalmon lenni a Fidesznek ahhoz,hogy tudja teljesíteni.De a parlagfű irtásával ezt meg lehet oldani.A munkanélkülieket meg kell tanítani a parlagfű irtással és mint régen tömegek dolgozhatnak mindenhol,mert mindenhol van parlagfű' Figyelem ' Június 30 után büntetik ha nincs eltávolítva a parlagfű '

20120621:MTI:G0331
Forrás MTI

Budapest, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - A parlagfű drasztikus visszaszorítása érdekében állásfoglalást fogadtak el az I. Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap résztvevői csütörtökön a Parlamentben, a 12 pontból álló nyilatkozatban egyebek mellett komplex kormányzati stratégia elfogadását sürgetik.

Budapest, 2012. június 21., csütörtök (MTI) - A földtulajdonosok, földhasználók június 30-ig végezhetik el a parlagfű-mentesítést bírság és egyéb szankció nélkül - mondta Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.


                                             Mit tudunk a parlagfűről? 


Parlagfű

Parlagfu.jpg
A parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) kétszikű, 20–140 cm magas, terebélyes, ágas egyéves gyom. Központi egyenes, tompa négy élű szárral rendelkezik, amelynek sűrű oldalhajtásai vannak. A talajhoz közeli néhány cm-es részen 2-3 elágazása is lehetséges. Magassága változatos, a kifejlett növény zárt és magas növénykultúrában, kukorica- vagy napraforgótáblákban a 150 cm magasságot is elérheti. Levelei 1 vagy 2-szeresen szárnyasan szeldeltek, kétoldalt sűrűn szőrözöttek. A szőrök a levél fonákján hosszabbak. A levél színe sötétzöld, fonákja szürkészöld. A sárga színű 4–5 mm-es porzós fészkek, a legfelső hajtások végén, rövid kocsányon ülnek. A fészkek 10-15 virágot tartalmaznak. Virágpora súlyos allergiát okoz. A termős virágok a porzósok alatti legközelebbi levél hónaljában találhaak. Termése 2–4 mm hosszú, szürke, szív alakú. Egy fogazott burok takarja a termő részt, amely az érés után a terméssel együtt lehullik. A virágok aránya a növényzet sűrűsége szerint változik. Ritka állományban inkább a termős, sűrű állományban a porzós virágok dominálnak. Igénytelen. Nagy növekedési, szaporodási erélye révén könnyen felülkerekedik más növényeken.
Tovább : hu.wikipedia.org
További információk : parlagfu.lap.hu  
Parlagfű irtás : balintgazda.hu 
                          csaladinet.hu 
                         

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése