2012. június 27., szerda

Nyílt Levél Erdő Péter Bíboros Úrnak'

Felkérem azokat akik nem értenek egyet a levélben írottakkal, írjanak a szerzőnek '
"A zsidóság erkölcstelensége, lelkiismeretlensége, az az elvetemültség, melynek nincs törvénye, az az elfajult szellem, melynek csak torz fogalmai vannak a jóról, szépről s az erényről, s melyek valóban csak a keresztény gondolat szatírájául szerepelhetnek, az az erkölcstelen kegyetlenség, mely a keresztény népet ellenségnek tekinti, s következőleg a konkurenciában minden eszközt jónak, minden módot becsületesnek tart, mely a kereszténység megfojtására alkalmas - mondom, ez az erkölcsi alávalóság volt a kezdetek oka a kereszténység kárhoztató, megbélyegző ítéletének a zsidósággal szemben."
Tisztelt Erdő Péter Bíboros Úr!
Ön az idei Élet Menetén tartott beszédében a következőket mondta:
„Lelkiismereti kötelességemnek érzem, hogy elmondjak itt most három gondolatot.
A kereszténység nem fér össze az antiszemitizmussal! Nem fér össze a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával semmilyen vallási közösség, semmilyen népcsoport ellen. Mesterünk, a Názáreti Jézus főparancsként tanította azt, ami ott áll már a héber Biblia lapjain is: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!« Ez pedig minket, keresztényeket minden ember szeretetére kötelez. Ez a menet ma a Salkaházi Sára-rakpartról indult el. Arról a helyről, ahol a katolikus szerzetesnőt, Boldog Salkaházi Sárát azokkal a zsidó asszonyokkal és gyerekekkel együtt lőtték a Dunába, akiket a rendházban rejtegetett. Példája ma is kötelez minket.
Az antiszemitizmus nem fér össze az emberséggel! A Biblia szerint minden ember Isten teremtménye. Mindnyájan egymás testvérei vagyunk.
Van remény, ha mindnyájan összefogunk, és akarjuk! A gyűlölködés, az antiszemita, a rasszista beszéd és cselekvés mindig mérgező. Mindegy, hogy ki teszi vagy mondja ezt, és mindegy, hogy miért, milyen okból vagy milyen célból – mindig elfogadhatatlan. Ha ebben egyetértünk, ha ezt elismerjük – és nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is –, akkor van esélyünk. Akkor megtaláljuk azokat a közös erkölcsi alapokat, amelyekre életünket, országunkat és jövőnket építhetjük."
1851955_7dbfe6c06ada5cee7cbf5c6fc5a7ea26_wm.jpg
Azt szeretnénk Öntől kérdezni, hogy ezen valóban nemes és keresztényi gondolatokkal összeegyeztethetőnek tartja-e a Magyar Országgyűlésben helyet foglaló Kereszténydemokrata Néppárt alábbi állásfoglalását, mely szerint:
"Az 1927-ben elhunyt Prohászka számos esetben joggal vitatott megállapításai még az intézményes zsidóüldözés és a holokauszt borzalmai előtt születtek, egy olyan társadalmi és politikai feszültségekkel túlterhelt időszakban, amikor még friss volt az első kommunista diktatúra és a trianoni döntés emléke."
Az álláspontból számunkra úgy tűnik, hogy a keresztény szót pártja nevében szerepeltető politikai alakulat az antiszemitizmust bocsánatos bűnnek avagy egyszerű hibának tartja akkor, ha annak a holokauszt előtt adtak hangot. Ezek szerint Hitler antiszemitizmusa is bocsánatos bűn avagy egyszerű hiba volt mindaddig, amíg nem kezdték el kiirtani az európai zsidóságot. És ez fel sem tűnik az állítólag keresztény eszméket képviselő pártnak, hogy éppen az ilyen antiszemita vélemények hangoztatása vezetett a magyarországi holokauszt borzalmaihoz is.

Tisztelt Bíboros Úr!
Ön, mint a Magyar Katolikus Egyház feje, a KDNP fenti állásfoglalását a keresztény szellemiséggel összeegyeztethetőnek tartja-e?

Megtisztelő válaszát előre is köszönjük:
Forrás: nemtetszikarendszer.blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése