2012. június 27., szerda

Csoda történt Romániában' Átszállították Năstasét a börtönkórházba

Csoda történt Romániában' A volt miniszterelnököt Năstasét átszállították a rahovai börtönkórházba,ahol elkezdte a két éves börtön büntetését.Miért csoda ez? Mert ő az első magas rangú román politikai személyiség akit jogerősen elítéltek.Nyolc hónap múlva kérheti a büntetés eltörlését vagy felfüggesztését.Ez az esemény mérföldkő a korrupció elleni harcban.


Bukarest, 2012. június 26., kedd (MTI) - Rabosították kedden este, és átszállították a Rahova börtön kórházrészlegére a letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Nastase volt miniszterelnököt, akit múlt szerdai öngyilkossági kísérlete óta a Floreasca sürgősségi kórházban ápoltak lőtt sebbel.
    Nastasét múlt szerdán ítélte jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre korrupció miatt a román legfelsőbb bíróság, de rabosítását megakadályozta az, hogy letartóztatásakor meglőtte magát.
    Miután napokig nem lehetett tudni, mi az elítélt státusa a Floreasca kórházban, kedden az ítélet-végrehajtásért felelős bukaresti törvényszék - a rendőrség megkeresésére - határozatban mondta ki, hogy semmilyen akadálya nincs Nastase rabosításának.
    Kedden este több rendőr és a Rahova börtön orvosa átvette az elítélt politikust a Floreasca kórháztól, és egy mentőautóval a Rahova börtönbe szállították: ezzel megkezdte a korrupcióért kiszabott kétéves börtönbüntetése letöltését.
    Kedden délelőtt a Floreasca kórház szívsebészeti klinikájának vezetőjét, Serban Bradisteanu főorvost a letartóztatás akadályozásával gyanúsította meg a korrupcióellenes ügyészség (DNA) és bűnvádi eljárást índított ellene. Bradisteanu maga is a szociáldemokrata párt (PSD) szenátora volt, és neki is folyamatban van egy korrupciós ügye a bukaresti törvényszéken. Bradisteanut éppen a börtönkórházak felszerelésénél elkövetett illegális közbeszerzéssel vádolta meg 2007-ben a DNA.
    A DNA a főorvoson kívül három rendőrt is bűnpártolással gyanúsít: az elítélt szerdai meghiúsult letartóztatásán részt vevő két rendőr egyikét és két rendőrségi vezetőt.
    Meg nem erősített hírforrások szerint az intézkedő rendőr a szerdai letartóztatáskor megengedte Nastasénak, hogy néhány holmiját magához vegye. A vadászengedéllyel rendelkező politikus, akinek húsz lőfegyver volt lakásában, vélhetően ekkor vette magához a fegyvert, amellyel megsebesítette magát. Egyes sajtóhírek szerint Nastase állapota már akkor lehetővé tette volna, hogy a rendőr a börtönkórházba irányítsa a sérültet szállító mentőautót.

MTI
  Năstase szállitása a börtönkórházba/b1.ro felvétele
Videó : b1.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése