2012. június 25., hétfő

Kövér László egyelőre nem kapott levelet a kneszet elnökétől - Áder megy Izraelbe'

Bravó Kövér László' Egy olyan lépést tett melyet dicsérni lehet.Áder János megy Izraelbe' Ez igen ' De ez felmenti a felelősség alól? Mikor megy Izraelbe Kövér László?Áder János helyzetét is megnehezítette Kövér László.Ezzel a lépéssel megold mindent Kövér László?A közeljövőben választ kapunk a kérdésekre' Az MTI javított hírében ez olvasható:

Jeruzsálem, 2012. június 24., vasárnap (MTI) - Kövér László nem kapott arról értesítést a kneszet elnökétől, hogy visszavonták volna az Izraelbe szóló meghívását - mondta az MTI-nek vasárnap a magyar házelnök kabinetfőnöke. Veress László arra reagált, hogy a The Jerusalem Post szerint az izraeli parlament elnöke a Nyirő-megemlékezésen való részvétel miatt lemondta Kövér László házelnök Raoul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett izraeli megemlékezésre szóló meghívását.
    Veress László az MTI-nek nyilatkozva furcsának találta az eljárást, hogy Reuven Rivlin, a kneszet elnöke a "sajtón keresztül üzen" magyar kollégájának. Hozzátette, okafogyottnak tartják a levelet, mert a magyar házelnök néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte, hogy szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot a jeruzsálemi rendezvényen.
    Az izraeli lap azt írta, hogy Reuven Rivlin vasárnap levélben fordult magyar kollégájához, amelyben visszavonja Kövér László meghívását, hogy vegyen részt júliusban a magyar zsidók ezreit megmentő Raoul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett izraeli megemlékezésen.
    Rivlint "fölháborította a megdöbbentő hír", hogy Kövér részt vett a Nyirő József író emlékére tartott rendezvényen.
    "Ön úgy döntött, hogy részt vesz ezen az eseményen, és nyilvánosan kifejezi szolidaritását azzal a személlyel, akinek pártja a magyar kormányon keresztül együttműködött a német náci gyilkosokkal a zsidó nép kiirtását célzó program megvalósításában" - idézi Rivlin levelét az angol nyelvű izraeli újság.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése