2012. június 14., csütörtök

Matolcsy újabb tündér meséje:Stagnálás után 1,6 százalékos növekedés

A CNN után Matolcsy tündér mesét mondott.Jövőre 1,6%-os gazdasági növekedés , a költségvetési hiány 2,2% lesz.Látható és érzékelhető volt,hogy Matolcsy komolyan gondolja azt amit mondott.Milyen szép remények' Felháborító,hogy külföldön nem veszik komolyan Matolcsy meséjét.És ha igaz lesz ?Olvassák el a tudósítást '
Az első negyedévi GDP-adatok alapján az idén a magyar gazdaság stagnál - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón csütörtökön, Budapesten.
Matolcsy György - MTI Fotó: Kovács Attila
(MTI-fotó) 
Az év első felében negatív, majd a második félévben pozitív GDP-alakulással számolnak - közölte a nemzetgazdasági miniszter.
A kormány jövőre 1,6 százalékos GDP-növekedéssel számol
A kormány második olvasatban tárgyalta a 2013. évi költségvetést, amelynek tíz sarokszámát változatlanul hagyta, így továbbra is 1,6 százalékos jövő évi GDP-növekedéssel számol - mondta Matolcsy György.
Az államháztartási deficit 2,2 százalék lesz, az államadósság GDP-hez mért aránya 78-ról 76 százalékra csökken a büdzsében szereplő pálya szerint. A javaslat 4,2 százalékos inflációval és 299,4 forintos euróárfolyammal számol. A folyó fizetési mérleg aktívuma 4 százalék lesz az idei 2 százalék után - sorolta az adatokat a miniszter. 
Teljes cikk : http://www.hirado.hu/Hirek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése