2012. június 12., kedd

Julio Iglesias: Pancho Puskás kedvelt engem. Életrajza és felvételei

Nagyon jó olvasni Julio Iglesias interjút,melyet az MTI-nek adott.Egyik kedvenc énekeseim egyike.Ő egy világsztár.Hangja egyedülálló.Június 27-én koncert ad Magyarországon.Már szinte mindenki tudja.Kevesen tudják,hogy Real Madrid játékosa volt.Az interjúban így nyilatkozik Puskás Öcsiről :
Julio Iglesias gyerekként és ifijátékosként a Real Madrid kapusa volt, abban az időben, amikor Puskás Ferenc még a klub játékosa volt. "Húszéves koromig, vagyis 1963-ig, szörnyű autóbalesetemig védtem a Real korosztályos csapataiban. Puskás akkor még javában játszott, a klub történetének igazi hőse volt. Sokszor előfordult, hogy Pancho ott volt a juniorok edzésén, és rúgott is nekem kapura. Kedvelt engem, én pedig felnéztem rá, az élő legendára" - mondta.
Puskás Öcsiről még sokat fogunk hallani,mert ő a legismertebb magyar a világon.Pancho Puskás népszerű volt Spanyolországban,Európában és a világban.Julio iglesias nem túloz,mert sokan úgy éreznek mint ő.Vajon lesz  híresebb magyar Puskásnál? Bár lenne. Iglesiast hallhatjuk és nézhetjük június 27-én.. Ő szereti a magyarokat,de a magyarok is szeretik Iglesiast.Az interjú:

Budapest, 2012. június 11., hétfő (MTI) - Csaknem negyedszázad után lép ismét magyar színpadra Julio Iglesias, minden idők legsikeresebb spanyol énekese, aki június 27-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Az egykori futballkapus az MTI-nek adott telefoninterjúban azt is elmondta, hogy Puskás Öcsi kifejezetten kedvelte őt.
    "Nagyon szép emlékeim vannak Budapestről, emlékszem arra a nyári estére, amikor 1988-ban felléptem a Népstadionban. Máig bennem él a helyszín rendkívüli atmoszférája" - idézte fel Julio Iglesias.
    A most 68 éves, 1988-ban Grammy-díjat kapott énekes elképesztő karriert futott be az 1960-as évek vége óta: mintegy nyolcvan lemezt készített, ezekből több mint 300 millió példányt adtak el világszerte. Huszonnégy éve, 1988 augusztusában igazi szenzációt keltve az akkori szocialista blokk országai közül először Budapesten adott koncertet 60 ezer néző előtt.
    "Higgye el, nem azért mondom, mert ön magyar újságíró, de máig bennem él a magyarok szeretete, amelyet akkor éreztem. Különös lüktetése volt annak a koncertnek, amelyben talán az országban akkor elkezdődött változások szelleme is benne volt. A magyar közönséggel valahogy a lelkemben is igazi kapcsolat alakult ki. Mindig oda megyek koncertezni, ahová hívnak, és Magyarországra ennyi év után is nagy örömmel térek vissza" - elevenítette fel emlékeit.
    A Floridában, Párizsban és Madridban egyaránt otthonosan mozgó énekes elmondta az MTI-nek, hogy valamennyi nagy slágerét el fogja játszani a mostani budapesti koncerten, köztük például a Manuelát, amely annak idején Magyarországon is ismert szám volt. Aztán ott van a többi romantikus dala, amely világsláger volt: a Río rebelde, az A flor de piel, az Abrázame vagy a Soy un truhán, soy un senor - ezek a hetvenes évek legsikeresebb számai közé tartoztak. A nyolcvanas években a To All The Girls I've Loved Before, a Lo mejor de tu vida vagy a Que no se rompa la noche volt nagy sláger.
    "Júniusi kelet-európai turném repertoárját nem elsősorban az idén tavasszal kijött válogatásalbumom alapján állítottam össze. Inkább azt mondanám, hogy a hetvenes-nyolcvanas években énekelt legnagyobb slágereim állnak majd a középpontban" - hangsúlyozta Iglesias.
    Az énekesnek már sok válogatásalbuma megjelent korábban, a mostani, Numero 1 című dupla CD-re újrarögzítette néhány régebbi dalát. "Ezek talán így jobban, modernebben szólnak. Nincs kedvenc lemezem vagy dalom, illetve olyan sok van, hogy nem tudnám felsorolni" - jegyezte meg. A Numero 1 első korongján angol nyelvű számok sorakoznak, számos duettel, köztük Stinggel, Willie Nelsonnal, Diana Ross-szal, Stevie Wonderral, Dolly Partonnal, Frank Sinatrával és Art Garfunkellel. A második lemezen spanyol nyelvű sikerek szerepelnek.
    Julio Iglesias gyerekként és ifijátékosként a Real Madrid kapusa volt, abban az időben, amikor Puskás Ferenc még a klub játékosa volt. "Húszéves koromig, vagyis 1963-ig, szörnyű autóbalesetemig védtem a Real korosztályos csapataiban. Puskás akkor még javában játszott, a klub történetének igazi hőse volt. Sokszor előfordult, hogy Pancho ott volt a juniorok edzésén, és rúgott is nekem kapura. Kedvelt engem, én pedig felnéztem rá, az élő legendára" - mondta.
    Az énekes nemzetközi karrierje 1971-ben a helsinki Eurovíziós Dalfesztiválon kezdődött. "Nézze, szép emlék, sokan megismertek akkor a televízió képernyőin keresztül, de az csak három perc volt az életemben" - közölte.
    Mint kifejtette, szinte a világ minden táján fellépett már, játszott Ausztráliában, sőt Kínában is. Idei turnéja februárban indult Latin-Amerikában, júniusi kelet-európai koncertsorozata múlt héten Chisinauban kezdődött, e hét szerdáján Szófiában, 21-én Pozsonyban, 23-án Prágában énekel, 27-én lép a magyar közönség elé, és 30-án Bukarestben ad műsort.
    Szívesen beszélt az MTI-nek gyerekeiről - több kapcsolatából összesen nyolc utódja született -, köztük egyik fiáról, a szintén Grammy-díjas énekesről, Enrique Iglesiasról. "Nagyon büszke vagyok Enrique tehetségére, karrierjére" - húzta alá.
    Julio Iglesias mostani budapesti koncertje a ShowTime Budapest szervezésében valósul meg.
 
 Julio Iglesias08.jpg
Julio Iglesias (Madrid, Spanyolország, 1943. szeptember 23.) spanyol énekes.
Több mint 250 millió albumot adott el 14 nyelven, összesen 77 albuma jelent meg. Nemzetközi ismertségre az 1970-es és 1980-as években tett szert romantikus dalaival és karakteres „latin” úriember megjelenésével. Ezidáig körülbelül 5000 koncertet adott a világ minden táján. Világhírű romantikus dalairól a „spanyol trubadúr”-nak is nevezik.
Julio, a galiciai Dr. Julio Iglesias Puga és Maria del Rosario de la Cueva y Perignat legidősebb fia. Mikor Julio 61 éves volt, 87 éves apjának több gyereke volt mint neki. Féltestvérei Jaime és Ruth 2004. május 18-án és 2006. július 26-án születtek apja Ronna Keitt-el való házasságából.
Amíg az 1960-as évek elején jogi egyetemre járt Madridban rövidebb ideig a Real Madrid kapusa is volt. 1963-ban labdarúgó karrierjét fel kellett adnia egy autóbaleset után. Ha nem történt volna meg a baleset akkor valószínűleg soha nem lesz énekes. Julio így emlékezik vissza: "Autóbalesetem volt, méghozzá egy nagyon nagyon furcsa autóbalesetem. Elvesztettem az autó felett az uralmat és ennek következtében részlegesen lebénultam és nagyon beteg voltam három évig." Az orvosok úgy gondolták, hogy a fiatalember soha többé nem fog tudni járni, de állapota lassacskán javulásnak indult. Ekkor kezdett el gitározni, hogy kézügyességét javítsa. Amint felépült visszatért tanulmányaihoz, és Angliába utazott, hogy nyelvet tanuljon, először Ramsgate-ben majd a Bell Educational Trust's Language School-ban Cambridge-ben.
2001 júniusában megszerezte jogi diplomáját a madridi Complutense Egyetemen és ezzel megtartotta az akkoriban 84 éves apjának tett ígéretét, miszerint befejezi az egyetemet, amit 35 évvel korábban abbahagyott zenei karrierjének érdekében.
További információ http://hu.wikipedia.org/ 
Hivatalos weboldala http://www.julioiglesias.com/ 
Julio Iglesias last.fm-n ' 

                            Válogatás Julio Iglesias felvételeiből 

Julio Iglesias by karesz57 on Grooveshark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése