2012. június 17., vasárnap

Orbán rendelte el a Vizoviczki-hálózat felszámolását?

Vizoviczki és a magas rangú rendőrök letartóztatásával elindult a találgatás,hogy milyen mértékű ez korrupciós ügy.Azt is találgatják,hogy ki rendelte el a nyomozást és a hálózat felszámolását.Van olyan vélemény,hogy Orbán Viktor rendelte el 2010-ben.Ki tudja ? Az látszik,hogy sokkal többen vannak érintve mint amennyit letartóztattak.A felsőbb körökből kik vannak benne ? Az biztos,hogy több magas rangú rendőr védte ezt a hálózatot.Ha a teljes cikket elolvassa,akkor is feltevődik a kérdés: Hogyan működhetett ez a hálózat 10-15 évig ? A mindenkori kormányokban is voltak akik védték őket? Választ lehet hogy soha nem kapunk.Egy biztos: Ha most nem szervezik át a rendőrséget,akkor még rosszabb helyzetben fogunk lenni,mi állampolgárok.San Franciscóban átszervezték a rendőrséget,mert 40%a korrupt volt az 1970-es években.A magyar rendőrség hány százalékban korrupt? Ezt nem biztos,hogy valamikor is megtudjuk.A lényeg az,hogy végre történjen is valami ' 

       Vizoviczki László - kijött a fényre
Részletek a cikkből:
Dőlnek az információk a magyar sajtóhoz a rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyben. A hírek szerint napi hatvan-százezer forintért zavartalanul dolgozhattak a kábítószer-kereskedők a fő gyanúsított érdekeltségi körébe tartozó szórakozóhelyeken, mert nem kellett tartaniuk a razziáktól. A néhány hónappal ezelőtt felszámolt kábítószer-hálózat tagjai állítólag vádalku keretében mondták el a nyomozóknak, hogyan működött a rendszer. A nyomozók emellett prostituáltakat is kihallgattak, akik tudhattak a szórakozóhelyeken folyó üzelmekről. Olyan feltételezések is napvilágot láttak miszerint a gyanúsított „diszkókirály” (akinél nem 300, hanem több mint 400 millió forintot foglaltak le) csupán stróman, valójában rendőrök által irányított fővárosi maffiáról lehet beszélni.
Ezt erősítette meg egyik alvilági forrásunk is, egy húszkilós taxis kölyöknek aposztrofálva „Vizót”, akit a ’90-es évek olajos maffiózói húztak fel magukhoz, hogy tisztára mossa a pénzüket. A mulatómágnás kapcsolatai révén olyan tekintélyre tett szert rövid időn belül, hogy bizonyos körökben ki sem merték mondani a nevét, vagy ha kimondták, akkor mindenki szó nélkül fizetett. Az általa állítólagosan működtetett „pénzgyár” tarifái a rendőrségi hierarchiához igazodtak: havi százezertől a sokmillióig terjedt a haszonélvezők fizetése. 
A hálózat bukásához mások szerint állítólag az vezetett, hogy a 2010-es választásokat követően Orbán Viktor asztalára letettek egy olyan dossziét, amely a budapesti éjszakai élet bűnügyi vonatkozásait tárta fel. Állítólag ez a momentum erőteljesen közrejátszott abban, hogy a mostani letartóztatásokhoz vezető titkos nyomozás elindult. Egy kompetens fideszes forrásunk szintén valószínűnek tartja, hogy a „nagyfőnök” igénye volt, hogy a budapesti éjszakai élet császárai ne működhessenek tovább zavartalanul. Hozzátette: a miniszterelnök a West Balkán ügy kapcsán is felháborodott azon, hogy a szülők nem engedhetik el félelem nélkül szórakozni a gyermekeiket a fővárosban.
Teljes cikk :  http://atv.hu/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése